Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Υπερωρίες 5.764 ευρώ για εργασία σε κομματικά γραφεία έλαβε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ



Ζήτημα ηθικής τάξης αλλά και νομιμότητας θέτει ο Χάρης Θεοχάρης του Ποταμιού και καταγγέλλει «φωτογραφική διάταξη» Κατρούγκαλου

Πρόσθετη αποζημίωση ύψους 5.764 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση έλαβε το 2013 και το 2014 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εργάζεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά είχε αποσπαστεί, όμως, την ίδια περίοδο σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα ανέδειξε ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς το υπουργείο Εσωτερικών όπου καταγγέλλει μάλιστα ότι η καταβολή των υπερωριακών αμοιβών βασίστηκε σε διάταξη που νομοθέτησε ο Γ. Κατρούγκαλος. «Η καταβολή της εν λόγω υπερωριακής αποζημίωσης κατέστη δυνατή μετά την τροποποίηση του ν. 3205/03, ο οποίος ρυθμίζει τα σχετικά θέματα με διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης και ερωτά αν η διάταξη καλύπτει και άλλες περιπτώσεις εργαζομένων ή πρόκειται για φωτογραφική διάταξη «που νομοθετείται κατά παραγγελία για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι».

Ο κ. Χάρης ανέφερε μάλιστα ότι η καταβολή του ποσού των 5.764 ευρώ έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με χρήματα που προορίζονταν για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η υπόθεση εγείρει «σοβαρά ζητήματα τόσο ουσιαστικής νομιμότητας όσο και τήρησης κανόνων ηθικής τάξεως για την Κυβέρνηση που πρέπει να απαντηθούν επαρκώς» κατήγγειλε ο κ. Θεοχάρης.




Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου