Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δύο ύποπτους πάνω σε μηχανή «φωτογράφησαν» οι κάμερες



Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα φωτογράφησαν οι κάμερες λίγο πριν την έκρηξη βόμβας στις 3:35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ στην Ξενοφώντος.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και όπως όλα δείχνουν άφησαν έξω από την είσοδο του ΣΕΒ τον σάκο με τη βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα «φωτογράφησαν» οι κάμερες που βρίσκονται στον ΣΕΒ, την Κυπριακή πρεσβεία και τα άλλα κτήρια που βρίσκονται κοντά.  Η περιοχή γύρω από το κτίριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, όπου στις 3.35 τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Tης βομβιστικής επίθεσης είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε δύο εφημερίδες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης ενώ πολλά ερωτήματα τίθενται για το γεγονός ότι δεν υπήρχε φύλαξη στην κυπριακή πρεσβεία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι παρά την εντολή Τόσκα.

Στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και στο ξενοδοχείο Αμαλία, από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος.





Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκονται ακόμη στην οδό Ξενοφώντος.

 Συγκεκριμένα, κλειστά είναι όλα τα γραφεία στην οδό Ξενοφώντος, καθώς απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε οποιονδήποτε, ενώ παράλληλα κλειστά είναι τα καταστήματα στη στοά Οικονομίδη, αφού έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.  Το τραμ δεν λειτουργεί στο σταθμό του Συντάγματος, αφού παραμένει αποκλεισμένη από τα ξημερώματα όλη η γύρω περιοχή. Τερματικός σταθμός έχει προσωρινά γίνει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.






Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου