Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Εκλεισε ο δήμος Γαύδου



“Λουκέτο” μπήκε από χθες και μέχρι νεωτέρας στο δημαρχείο της Γαύδου με απόφαση της δημάρχου, κας Καλλινίκου, η οποία σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής: “Η Δήμαρχος Γαύδου οφείλοντας να προστατέψει την ψυχική υγεία των υπαλλήλων του δήμου, αλλά και να υπερασπιστεί την σωστή λειτουργία του Δήμου, ενημερώνοντας τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ, αλλά και τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κλείνει το δημαρχείο μέχρι να πάρει θέση το Υπουργείο και να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα του δήμου”.

Η απόφαση αυτή, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην παράταξη της μειοψηφίας που αργά το απόγευμα έδωσε στη δημοσιότητα την εξής ανακοίνωση:

“Σήμερα Δευτέρα 2-11-2015 στη Γαύδο στις 11:00 π.μ. και ενώ βρισκόταν στο δημοτικό κατάστημα ο μόνιμος δημοτικός υπάλληλος κος Ιωαννίδης Σταύρος, η κα Τσακίρογλου Ελένη (δημοτική σύμβουλος, μέλος της Ο.Ε και υπάλληλος του Δήμου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 2015), η κα Μαρία Κατράκη (εργάτρια του Δήμου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας), ο κος Τσιγωνάκης Εμμανουήλ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και αντιπρόεδρος της Ο.Ε.) και ο αστυνομικός του Α.Σ. Γαύδου. Αιφνιδίως και χωρίς να υπάρξει ουσιώδης λόγος η κα Δήμαρχος τηλεφωνικά έδωσε εντολή στον δημοτικό υπάλληλο του Δήμου να κλείσει το δήμο και να φύγουν όλοι!!!!

Ο λόγος που επικαλέστηκε η δήμαρχος σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου αναφέρει τα εξής : Η Δήμαρχος Γαύδου οφείλοντας να προστατέψει την ψυχική υγεία των υπαλλήλων του δήμου, αλλά και να υπερασπιστεί την σωστή λειτουργία του Δήμου, ενημερώνοντας τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ, αλλά και τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κλείνει το δημαρχείο μέχρι να πάρει θέση το Υπουργείο και να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα του δήμου.

Τι εννοεί η κα Δήμαρχος, και για ποια λειτουργία του δήμου αναφέρεται ; Η διαφάνεια και η ενημέρωση που ζητούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι κακή λειτουργία του Δήμου ; και ενοχλεί την μονίμως απούσα από το νησί Δήμαρχο;;

Μήπως όλα αυτά γίνονται, για να μην αποσταλθούν τα έγγραφα που ζήτησε την Παρασκευή 16-10-2015 ή κα ανακρίτρια Πρωτοδικείου Χανίων με σχετική παραγγελία της από το Δήμο Γαύδου, με την οποία ζητείτε να αποσταλθούν σημαντικά έγγραφα του Δήμου για να μπουν σε δικογραφία που βρίσκετε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. ;;;;

Αφού λάβαμε νόμιμα γνώση του παραπάνω εγγράφου της κας Ανακρίτριας από το πρωτόκολλο εισερχομένων, το πρωτόκολλο του Δήμου , οι αιτήσεις των δημοτών , και όλα τα εισερχόμενα έγγραφα του Δήμου έχουν φύγει από τη διαχείριση του μόνιμου υπάλληλου με προφορική εντολή της δημάρχου και τα διαχειρίζεται αναρμοδίως ή κα Μαρία Κατράκη (εργάτρια του δήμου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας). Η κα Τσακίρογλου (δημοτική σύμβουλος και υπάλληλος του δήμου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 2015) κατ΄επανάληψη έχει τονίσει στην κα Κατράκη ότι η ενέργεια της, να διαχειρίζεται το πρωτόκολλο και τα εισερχόμενα δεν είναι νόμιμη.

Το ίδιο συνέβη και σήμερα, όταν ο κ Τσιγωνάκης Εμμανουήλ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και αντιπρόεδρος της Ο.Ε. ζήτησε να δει δύο αριθμούς πρωτοκόλλου από το βιβλίο εισερχομένων του 2014 και να παραλάβει φωτοτυπικό αντίγραφο της σελίδας του Πρωτοκόλλου. Η κ. Κατράκη αφού απάντησε ότι απαγορεύετε με εντολή δημάρχου,(εδώ παρενέβη η κα Τσακίρογλου που ήταν παρούσα της ξαναεπανέλαβε ότι αυτό δεν είναι νόμιμο και οφείλει να το αναφέρει), επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με τη δήμαρχο και δόθηκε εντολή από αυτήν να κλείσει άμεσα ο Δήμος επ΄ αόριστον”.


Πηγή : zarpanews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου