Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Το λαδάκι της Αριστεράς του τίποτα τελειώνει!



Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το βήμα της Βουλής στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Μετωπική σύγκρουση με την Κυβέρνηση και τους προεκλογικούς μύθους των Τσίπρα- Καμμένου, με ταυτόχρονη περιγραφή του στίγματος για τη ΝΔ που θέλει, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών και την διεκδίκηση της προεδρίας της έκανε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο Πρόδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέβασε «στροφές» με το «καλημέρα σας» στην συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια με εμφανή στόχο να προσδώσει τον αντιπολιτευτικό τόνο της ΝΔ απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα. Μέσα από μια εναλλασσόμενη αντιδιαστολή των όσων έλεγε ο Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ «πρίν» τις εκλογές και τι φέρνει «τώρα», μετεκλογικά, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μίλησε για «μύθους», «ψέματα» και «απάτες».

«Κατέρρευσαν από την επομένη των εκλογών, οι μύθοι που είχε χρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα καταρρέουν και αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είχαν στήσει μια επιχείρηση απάτης των πολιτικών….» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «τώρα, όμως, από την επομένη των εκλογών άρχισαν να αποκαλύπτονται οι απάτες σας με τις αυξήσεις που φέρατε στις προκαταβολές φόρου, στον ΦΠΑ στην εστίαση, την σταδιακή άυξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, στα ασφάλιστρα….»

Η εξαπάτηση των πολιτών, σημείωσε, «αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο και από το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Αποκαλύπτεται και από αυτό το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα…» Εμείς, είπε «θα είμαστε εδώ για να σας θυμίζουμε όλα αυτά που λέγατε…».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα απέδωσε «δόλο» στην εξαπάτηση στον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως «από την ίδια ώρα που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός το Μνημόνιο είχε αρχίσει να υπόσχεται αντισταθμιστικά μέτρα και ισοδύναμα. Είχε κρύψει πράγματα όπως και έχει αφήσει πίσω ουρές. Μας υποσχόταν ένα παράλληλο πρόγραμμα που όμως, παρ όλο που του το ζητήσαμε δεν μας το παρουσίασε ποτέ… Μας έλεγε ότι είναι αντίθετος σε περικοπές συντάξεων, μας διαβεβαίωνε ότι έχει έτοιμο το σχέδιο με αντισταθμιστικά και ισοδύναμα. Που είναι τώρα αυτά; Με το πολυνομοσχέδιο αποδεικνύεται ότι όλα ήταν ψέματα. Γι’ αυτό και κάνατε τώρα εκλογές για να μην ξέρει ο κόσμος τι έχετε υπογράψει. Και το χειρότερο είναι ότι έρχονται και άλλα… υπάρχουν ουρές. Με τα μέτρα αυτά που παίρνετε για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις βλέπουμε ότι η Κυβέρνηση κάνει την εξίσωση προς τα κάτω, την μιζέρια. Βαφτίζετε εχθρούς όσους παίρνουν μισθό 1.500 ευρώ και τους συνταξιούχους των 1000 ευρώ. Δημιουργείτε «εχθρούς» θεωρώντας ότι αυτό είναι το λάδι που συντηρεί την Αριστερά του Τίποτα… αλλά το λαδάκι τελειώνει…»

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ μάλιστα θέλησε να καταστήσει σαφές ότι δεν έχει την παραμικρή εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση λέγοντας πως ακάμα και για τα άρθρα εκείνα του πολυνομοσχεδίου που έχουν θετικό πρόσημο και θα τα στηρίζουμε εάν κάνετε κάποιες αλλαγές «επιφυλασσόμενα να σας πούμε ποια είναι, γιατί μπορείτε ενδιαμέσως να πάτε και να κάνετε μέχρι και την τελευταία στιγμή καμία περίεργη τροποποίηση, γιατί έτσι νομοθετείται…»

Το στίγμα
Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με το βλέμμα στραμμένο στις εσωκομματικές εκλογές της παράταξης θέλησε να δώσει και το σαφές το πολιτικό στίγμα που θέλει να ορματίζεται για το κόμμα της ΝΔ. Περιέγραψε, σαφώς τα ιδεολογικά της χαρακώματα» λέγοντας πως «η ΝΔ είναι το κόμμα της Συνέπειας, της Ευθύνης, και του Πατριωτισμού… Πυξίδα μας το συμφέρον της χώρας… Αυτά τα αποδείξαμε έμπρακτα, είπε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έσυραν στο Grexit , στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν μας ζητήσατε και σας παρείχαμε ψήφο εξουσιοδότησης για να διαπραγματευτείτε».

Και συνέχισε: «Η δική μας παράταξη είναι αυτή της Συνέπειας και της ευθύνης. Εμείς αυτά που λέγαμε προεκλογικά δεν θα τα εγκαταλείπουμε. Είπατε την αλήθεια στους πολίτες, γι' αυτό και μπορούμε τώρα να πηγαίνουμε περιοδείες, στα καφενεία και να μιλάμε μαζί τους και να του βλέπουμε κατάματα. Δεν τους είπαμε άλλα. Εμείς, διευκρίνισε, «θα στηρίζουμε όποιες αλλαγές φέρνουν νέες επενδύσεις, επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας, όσες πατάσσουν την διαπλοκή και την διαφθορά».

Αναφορικά με την στήριξη του καλοκαιριού και την καταψήφιση των μέτρων, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε «εμείς στηρίξαμε τη χώρα να μην καταρρεύσει. Εσείς κάνατε την συμφωνίας. Εσείς την υπογράψατε, εσείς μας την φέρατε, εσείς να ψηφίσετε τώρα και και τα μέτρα. Και για να συνεννοούμαστε: οι πολιτικές είσπραξης είναι δικές σας. Όχι των τροϊκανών. Αυτοί βάζουν τους δημοσιονομικούς στόχους, εσείς αποφασίζετε πως αυτοί θα επιτευχθούν».

Ποιοι είναι οι Υπουργοί με τα «πειραγμένα» Πόθεν Έσχες
Ο πρόεδρος της ΝΔ, πήρε θέση όμως και για το θέμα των ημερών σχετικά με τους δύο υπουργούς της Κυβέρνησης με τα «προβληματικά» πόθεν έσχες. Χαρακτηριστικά «ξιφούλκησε» λέγοντας «αλήθεια, τι γίνεται με αυτά τα πόθεν έσχες των δύο υπουργών σας. Θα απαντήσει κανείς από την Κυβέρνηση. Κανείς δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη από τους υπουργούς να πει όχι δεν είναι εγώ αυτός ο υπουργός που λένε… Αυτός που είναι δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να βγει και να πει, ότι, Ναι εγώ είμαι… Τι κουίζ είναι αυτό…»



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου