Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Νίκος Παππάς: Η Αριστερή Πλατφόρμα προτείνει Μνημόνιο και δραχμή



«Το "στηρίζω καταψηφίζοντας" δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ»

Σκληρός έναντι των διαφωνούντων, εν όψει του ενδεχομένου «αναμέτρησης» στη Βουλή ή εκλογών, εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Η κατάσταση του ερμαφροδιτισμού, "στηρίζω καταψηφίζοντας", δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ» τονίζει, ενώ παράλληλα «καρφώνει» την Αριστερή Πλατφόρμα, σημειώνοντας ότι «προτείνει Μνημόνιο και δραχμή».

Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών την Τρίτη, ο Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι «ο μηδενισμός δεν βοηθά κανέναν, ούτε αυτούς που τον χρησιμοποιούν».

Ο ίδιος απορρίπτει τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι ονειρεύονται σενάρια λύσεων πίσω από την πλάτη του λαού ας συνεχίσουν να το κάνουν μόνοι τους».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Αριστερή Πλατφόρμα, τονίζει: «Λυπάμαι που θα το πω και οι σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα έπρεπε να ντρέπονται να το πουν. Προτείνουν συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ. Δηλαδή συμφωνία και δάνειο με τους εταίρους για τη μετάβαση σε νέο νόμισμα. Με απλά λόγια προτείνουν Μνημόνιο και δραχμή. Σε αυτό το σενάριο, το οποίο ήταν το σχέδιο Σόιμπλε, όπως γνωρίζει ο σύντροφος Λαφαζάνης, τα πράγματα για τις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά θέλει να εκπροσωπεί θα ήταν σαφώς χειρότερα».

Επιπλέον, σημειώνει: «Αν ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός Ασφαλίσεων και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων;»

Σε ό,τι αφορά την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Νίκος Παππάς αφήνει αιχμές, λέγοντας: «το να κάνεις κατάχρηση της δυνατότητας που δίνει η έδρα στη Βουλή είναι αναντίστοιχο του ρόλου του προεδρεύοντος».


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου