Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

«Βροχή» δηλώσεων για κάλπες τον Σεπτέμβρη




Μπαράζ δηλώσεων από κυβερνητικά στελέχη, τα οποία τάσσονται υπέρ της άμεσης διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και στην συνέχεια θα προκηρύξει εκλογές με πιθανότερες ημερομηνίες την20η και 27η Σεπτεμβρίου όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ το Real.gr.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και το ενδεχόμενο της διάσπασης μετά και την καταψήφιση του τρίτου μνημονίου από 44 βουλευτές του κόμματος.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε δηλώσεις του υποστήριξε πως «θα είναι αδικία η κυβέρνηση να πέσει από τους βουλευτές της» και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ δύσκολη η εκτίμηση που μπορεί να κάνει κανείς, όλοι οι βουλευτές, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες,οι φίλοι και οι φίλες σκέφτονται όλο αυτό το διάστημα ποιο είναι το καλύτερο να κάνουν και δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε πως οι εκλογές είναι επιβεβλημένες καθώς θα πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Παράλληλα τόνισε ότι «με δεδομένα τα προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία, μόνο σταθερότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή εικόνα».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε πως θα πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές σε κάθε περίπτωση. «Είναι αναγκαίο να υπάρξουν διαδικασίες, μετά από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, άρα η ψήφος εμπιστοσύνης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε ο υπουργός Υγείας».

Ο Δημήτρης Μάρδας σημείωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνουν εκλογές. «Το μεγάλο πρόβλημα που έχει όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην κυβέρνηση είναι το εξής: Να είμαστε εντάξει με τη συνέιδησή μας ή να εξυπηρετούμε το κοινωνικό σύνολο και το συμφέρον αυτής της χώρας;» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα ο κ. Μάρδας τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι η κυβέρνηση δεν παραδόθηκε χωρίς μάχη και εκτίμησε ότι «η πολιτική την οποία πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμοστεί, αρκεί ένα σύνολο αυτονόητων να τεθεί σε εφαρμογή και να γίνει αυτή η επανεκκίνηση της οικονομίας».
Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είπε ότι «δεν είναι απαραίτητο να γίνουν».

Από την άλλη πλευρά, η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για το τι θα πράξει στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πράξη τα όσα έχουν διαρρεύσει από το Μαξίμου και ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης καθώς δεν φαίνεται να επιθυμούν να χρεωθούν την πρώτης της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης.

Ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε: «Δεν έχουμε σκοπό να "ρίξουμε" την κυβέρνηση, αλλά θέλουμε μέσα από διαδικασίες να απεμπλακεί από το μνημονιακό δρόμο που είναι τραγικός για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη η όποια υπέγραψε το κείμενο των 17 που ζητούν την συσπείρωση και όχι την διάσπαση του κόμματος, σε δήλωση της στον Βήμα Fm τόνισε: «Χρειαζόμαστε χρόνο και όχι εκλογές. Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Η Βασιλική Κατριβάνου, άλλη μία βουλευτής που υπέγραψε το κείμενο των 17 και ψήφισε παρών στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο στη βουλή, διαβεβαίωσε ότι αν της ζητηθεί, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Πηγή : real.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου