Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Iskra: Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιον λόγο;



«Για ποιον λόγο μπορεί να θέλει η κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση εμπιστοσύνης;» διερωτάται σε άρθρο του ο ιστότοπος Iskra, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, με τη συντάκτρια του κειμένου να υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα γίνει για να «εκθέσει υποτίθεται τους βουλευτές υπερμάχους του “όχι”».

Παράλληλα, όπως εκτιμά το Iskra, ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση είναι πιθανό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, είναι «για να βρει αφορμή και δικαιολογητική βάση προκειμένου να εκδιωχθούν ως παρασυνάγωγοι οι “διαφωνούντες” του “όχι” αφού δεν υπογράφουν δήλωση “εμπιστοσύνης” στο νέο τρίτο μνημόνιο υποδούλωσης και στην εφαρμογή του».

Η συντάκτρια συμπληρώνει ότι εδώ και πολύ καιρό, πάγια απαίτηση προς την κυβέρνηση των «κυριάρχων της Ε.Ε και της «εγχώριας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας» ήταν, να απαλλαγούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τα «βαρίδια» της αριστερής πτέρυγας, τα οποία εμπόδιζαν την ρεαλιστική προσγείωση στη «μνημονιακή πεπατημένη».

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο, η κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε ανεξαρτήτως, σχεδόν, αποτελέσματος, να την αξιοποιήσει ως «καλή» αφορμή, προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου.

«Και θέλει αυτές τις εκλογές εξπρές η κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν και στις 13 Σεπτεμβρίου, γιατί φοβάται, σχεδόν τρέμει, ότι η πάροδος του χρόνου της επιφυλάσσει φθορά και μάλιστα ακατάσχετη και ραγδαία», συμπληρώνει η αρθρογράφος.

«Ψήφο εμπιστοσύνης , λοιπόν, ως ύστατο κυβερνητικό «σωσίβιο» για την κυβέρνηση και κυρίως τα μνημόνια της λιτότητας και της υποτέλειας; Μήπως κάποιοι λογαριάζουν, αν λογαριάζουν, χωρίς τον ξενοδόχο;», διερωτάται η συντάκτρια.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, αν η κυβέρνηση ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο, τότε αυτήν την εντολή και εξουσιοδότηση την έχει από από 222 βουλευτές που ψήφισαν πρόσφατα το τρίτο μνημόνιο.


Πηγή : topontiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου