Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Μπάχαλο με τις 100 δόσεις αλλάζουν όλα και απομακρύνονται οι οφειλέτες άρα και τα έσοδα




- Θα μπορεί ο υπάλληλος του ασφαλιστικού ταμείου να αλλάζει μονομερώς τις δόσεις σε λιγότερες!

- Η δόση θα μπορεί ακόμα και να διπλασιάζεται!

- Οι αλλαγές θα γίνουν από το Νοέμβριο

- Διαβάστε αναλυτικά τι περιμένει όσους χρωστούν και ποιά θα είναι τα κριτήρια

Πολλά θα αλλάξουν προς το χειρότερο για όσους έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους από το Νοέμβριο, αφού πολλοί θα δουν τις δόσεις τους να διπλασιάζονται αλλά και να μειώνεται ο αριθμός τους και αυτά με μια απλά απόφαση του υπαλλήλου!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, σύμφωνα με το νόμο 4336/15 του Μνημονίου, έρχονται επιβαρύνσεις για χιλιάδες οφειλέτες στα μηνιαία ποσά των δόσεων που κυμαίνονται από 10 ως 100 ευρώ επιπλέον, λόγω του αυξημένου επιτοκίου που καθορίστηκε στο 5,05% (αντί 3% που ισχύει τώρα).

Υπάρχει επίσης η διάταξη που αναφέρει ότι ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης μπορεί να αλλάζει εκ των υστέρων με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Για παράδειγμα αν ένας οφειλέτης που έχει υπογράψει απόφαση για ρύθμιση 30.000 ευρώ σε 100 δόσεις, μπορεί εκ των υστέρων και με μονομερή απόφαση του Ταμείου του να έχει μετάπτωση ρύθμισης σε λιγότερες, δηλαδή από 100 στις 72, στις 50, στις 36, στις 24 ή στις 12. Αυτό πρακτικά σημαίνει τον αυτόματο διπλασιαμσό της δόσης.

Το κριτήριο για να συμβεί αυτό θα είναι το εισόδημα του οφειλέτη, η περιουσιακή του κατάσταση αλλά και άλλες υποχρεώσεις που έχει.

Αν όλα αυτά συνηγορούν στο ότι ένας οφειλέτης μπορεί αντί για 250 ευρώ δόση να πληρώνει 400 ευρώ, τότε το Ταμείο με εισήγηση του υπαλλήλου θα μπορεί να μειώνει τον αριθμό των δόσεων που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση και να υποχρεώσει τον οφειλέτη να εξοφλήσει το χρέος του σε λιγότερες δόσεις.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου