Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Οχήματα και καταστήματα στην Ακρόπολη στο στόχαστρο λαθρομεταναστών ληστών




Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση, συνελήφθησαν δύο μέλη της..

Τριμελής εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από αυτοκίνητα και καταστήματα, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ύστερα από έρευνα στην περιοχή της Ακρόπολης, το απόγευμα της 18ης Ιουλίου συνελήφθησαν, δύο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 40 και 42 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 42χρονος από την Αλγερία, ο οποίος αναζητείται ως συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κλοπής κατά συναυτουργία και κατά συρροή, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για ψευδή ανώμοτι κατάθεση.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι συλληφθέντες από το 2012 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Ειδικότερα, βραδινές κυρίως ώρες, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστήματα και στη συνέχεια προέβαιναν στη διάρρηξή τους αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 15 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα και καταστήματα.

Η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή.



Πηγή : eglimatikotita.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου