Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Εκτροπή Καμμένου για τον Στρατό



Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η χθεσινή πρωτοφανής δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένου, παρόντος του πρωθυπουργού, ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας».

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάλεσαν τον Αλ. Τσίπρα να αποπέμψει τον Π. Καμμένο, ενώ οξεία ήταν και η αντίδραση του Ποταμιού.
Η επίμαχη δήλωση του Π. Καμμένου έγινε κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας».
Ο συντονιστής Εξωτερικών και Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Τασούλας, χαρακτήρισε «προσβολή κατά του στρατεύματος» τη δήλωση Καμμένου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο πελαγωμένος πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε». Οπως ανέφερε ο Κ. Τασούλας, «στις δημοκρατίες ο στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές», ενώ «την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία».
«Παραίτηση»
Οξύτατη ήταν η αντίδραση και της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, η οποία έκανε λόγο για «παραλήρημα» Καμμένου, υπογραμμίζοντας πως η δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας συνιστά «ανοιχτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση του Π. Καμμένου ή να τον «παραιτήσει» ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι, στην αντίθετη περίπτωση, «είναι σαν να αποδέχεσαι εμπράκτως μοιραίες αντιλήψεις και σχέδια ανωμαλίας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς».
Δριμεία κριτική στον Π. Καμμένο άσκησε και το Ποτάμι, τονίζοντας ότι, ακούγοντας τη δήλωσή του, «το μόνο που μπορεί να νιώσει ο ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει». Στην ανακοίνωσή του, ο τομέας Αμυνας του κόμματος αναφέρει πως «όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα, ξέρετε τι είναι αυτό και πώς λέγεται».


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου