Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ο «εγκέφαλος» δικτύου ναρκωτικών γόνος γνωστών οινοποιών



Δικογραφία για 12 άτομα και έρευνες σε Αττική, Τροιζήνα, Μεσσηνία.

O γιος ενός γνωστού ιδιοκτήτη οινοποιίας, ο οποίος διατηρούσε νυχτερινό κατάστημα στα νότια προάστια αλλά ήταν και προμηθευτής κυλικείων, θεωρείται ο «εγκέφαλος» μεγάλου κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Το κύκλωμα προχωρούσε σε εισαγωγή διαφόρων τύπων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία και ακολούθως εξήγε τμήμα αυτών στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ως φορτία κρέατος.

Ακόμη φρόντιζε για την εκτεταμένη καλλιέργεια κάνναβης σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Στην κατοχή μελών της σπείρας βρέθηκαν οπλισμός αλλά και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, πολυτελή αυτοκίνητα και άλλα.

Ήδη για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί 12 άτομα και έχουν υπάρξει αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Κορώνης, στην Τροιζηνία αλλά και στην Αττική.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, οι τρεις συλληφθέντες συνδέονται με τις δύο μεγάλες χασισοφυτείες που εντοπίστηκαν σε περιοχή της Κορώνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο φυτείες είχαν πάνω από 300 δενδρύλλια και εγκαταστάσεις φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Βρέθηκαν ακόμα 700 γραμμ. αποξηραμένο χασίς και όπλα.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου