Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Προειδοποιητικές βολές Λεουτσάκου: Κανένας εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει




Προειδοποιητικές βολές για την συμφωνία από κυβερνητικούς βουλευτές


Κλίμα αμηχανίας και υποβόσκουσας δυσαρέσκειας επικρατεί μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών για το περιεχόμενο της κυοφορούμενης συμφωνίας με τους δανειστές.

Μεταξύ των βουλευτών που εμφανίζονται σοβαρά προβληματισμένοι για το πλαίσιο και τους όρους της συμφωνίας είναι ο Στ. Λεουτσάκος ο οποίος μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ρυθμίζει ασφαλιστικά θέματα, έστειλε προειδοποιητικές «βολές».

«Όσο επώδυνος να είναι ο δρόμος, όσο ωμοί οι εκβιασμοί και σκληρή η αντιμετώπιση από τους κυρίαρχους κύκλους της Ε.Ε., η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει χωρίς ταλαντεύσεις, στηριγμένη στην λαϊκή κυριαρχία με σταθερά αποφασιστικά βήματα και να το αποδεικνύει αυτό καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα δήλωσε ότι «κανένας εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει ούτε στην κυβέρνηση, ούτε ένας λαός να εκβιαστεί με κανένα ψευτοδίλημμα». «Πάνω από όλα η λαϊκή κυριαρχία», σημείωσε ο βουλευτής.

Νωρίτερα το θέμα της συμφωνίας έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης του βουλευτή της ΝΔ Ι. Βρούτση με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλη. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ ζήτησε ενημέρωση από την κυβέρνηση καθώς, όπως είπε,  «από διαρροές μαθαίνουμε για ένα σκληρό πακέτο μέτρων» και ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι «υπάρχει μία πρόταση που συζητείται και αν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι, εξαρτάται από το χρέος της χώρας και το αναπτυξιακό σχέδιο». Επίσης ανέφερε ότι το προεδρείο της Βουλής θα καθορίσει την διαδικασία ψήφισης στην Ολομέλεια «και εδώ θα είμαστε αν θα επιβεβαιώσουμε ή θα διαψεύσουμε».

«Για συμφωνία αλλά και ρήξη (με τον προεκλογικό ΣΥΡΙΖΑ), έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Β. Κεγκέρογλου, σημειώνοντας ωστόσο προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι «δεν θα σας πούμε ούτε προδότες ούτε μερκελιστές». Πάντως τους προειδοποίησε ότι «το φορτίο θα το σηκώσετε μόνοι σας». «Την υπερφορολόγηση δεν θα την στηρίξει κανείς», τόνισε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου