Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Το θέμα Κωνσταντοπούλου είναι πολύ σοβαρό για την πολιτική ζωή της χώρας γενικότερα




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Εγώ σαν πολίτης ανησυχώ για το φαινόμενο Κωνσταντοπούλου και για την κατηφόρα της πολιτικής ζωής της χώρας γενικότερα.

Άλλο να είσαι ένας απλός βουλευτής ο οποίος λέει το μακρύ του και το κοντό του και άλλο ο τρίτος σε τάξη θεσμικός παράγοντας της χώρας!! Ε δεν σου επιτρέπεται να λες και να κάνεις ότι θέλεις πρέπει να πράττεις και να μιλάς συνετά αλλιώς παραιτήσου από πρόεδρος της Βουλής κάτσε στα βουλευτικά έδρανα σαν απλός βουλευτής και κέντα κάθε ημέρα.

Κάθε εβδομάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημιουργεί και ένα θέμα το οποίο ταράζει τα νερά της πολιτικής ζωής της χώρας.

Η συμπεριφορά της έχει φτάσει στα όρια τους το 80% των βουλευτών του κοινοβουλίου, τους πολίτες που παρακολουθούν άφωνοι αυτά που κάνει και λέει και ειδικά τους αστυνομικούς στους οποίους φέρεται με τον χειρότερο τρόπο σε κάθε ευκαιρία.

Εάν συγκρίνεις, την συμπεριφορά της στην παράνομη και πρωτοφανή εξόρμηση ομάδας αντιεξουσιαστών στο περιστύλιο της βουλής φωνάζοντας συνθήματα και θέλοντας να μπουκάρουν μέσα, με το χθεσινό επεισόδιο με τους αστυνομικούς που τους απαγόρευσε να εισέλθουν στην βουλή για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, φαίνεται καθαρά ότι εδώ υπάρχει θέμα μεγάλο απαξίωσης των αστυνομικών και ευαισθησίας στον αντιεξουσιαστικό χώρο και δεν απλό θέμα ορθής όπως την αντιλαμβάνεται μόνο η ίδια η πρόεδρος  λειτουργίας της βουλής.

Το πώς αντιλαμβάνεται τα όσα λέει και κάνει φαίνεται από μια πρόσφατη δήλωση που είχε κάνει στην οποία είχε μπερδέψει το ποδόσφαιρο με την NEΡΙΤ, την αριστερά και είχε δώσει πολιτικό χρώμα σε μια ορολογία που χρησιμοποίησε το αθλητικό τμήμα και δηλώνει κάτι άλλο από αυτό που κατάλαβε η ίδια.

Συγκριμένα στην γνωστή ανάκριση στην οποία υπεβλήθη ο Λάμπης Ταγματάρχης η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να στηρίξει αυτά οποία έλεγε και για τα οποία ζητούσε απαντήσεις αναφέρθηκε σε μία λεζάντα της κρατικής τηλεόρασης πρώην ΝΕΡΙΤ μετά την ήττα της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ και όπως είπε η ίδια «το να κάνεις γκρίζα διαφήμιση μέσω ποδοσφαιρικών αγώνων όπως όταν έχασε η εθνική ομάδα και επί μισή ώρα υπήρχε λεζάντα «με το αριστερό… η εθνική στο Μουντιάλ δεν αποτελεί καλό δείγμα» αφήνοντας ξερούς πολιτικούς, δημοσιογράφους, αθλητές και πολίτες για τον τρόπο που σκέφτεται.

Η πρόσφατη ενέργεια της να μην επιτρέψει στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που στέκονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες έξω και έχουν ανάγκες να χρησιμοποιήσουν όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια τις τουαλέτες της βουλής μόνο κακία δείχνει και μικροπρέπεια.

Σίγουρα θα έφερνε αντιδράσεις και από τους αστυνομικούς που την έχουν πλέον κόκκινο πανί και από τους πολίτες οι οποίοι το συζητούν και κατακρίνουν την εντολή ως απάνθρωπη και μικροπρεπή αλλά και από βουλευτές όλων των κομμάτων και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο πολιτικός προϊστάμενος των αστυνομικών κύριο Πανούσης.

Οφείλει η Βουλή, τα υπουργεία και όλες οι υπηρεσίες που φυλάσσονται από αστυνομικούς να προσφέρουν τουλάχιστον για όλες τις ώρες φύλαξης τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής για αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν φυλάνε τα δένδρα στην ζούγκλα και τον φύλαρχο ώστε να απελευθερώνονται στην φύση γιατί δεν θα τους δει κανείς και δεν νοιάζει και κανένα.

Ο κύριος Πανούσης φανερά ενοχλημένος για την στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου είπε εχθές σε δηλώσεις του «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλο» και όπως ήταν φυσικό η πρόεδρος της Βουλής το ορμήνεψε όπως αυτή το αντιλήφθηκε και απάντησε για το σχόλιο Πανούση ότι το θεωρεί ως προσπάθεια υποβάθμισης του Κοινοβουλίου «το οποίο αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας» και ταυτόχρονη ανακήρυξη «των αστυνομικών δυνάμεων σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή, στην οποία οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν ελευθέρας χωρίς κανένα έλεγχο και να ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτή την περίοδο έχει εφαρμοστεί ο νόμος ως προς όλους».

Στη ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «υποδαυλίζεται με δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού, η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρο του».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου όπως κάνει πάντα σε κάθε δικαιολογημένη επίθεση που δέχεται συνδέει τις επιθέσεις με τα θέματα έρευνας και δικαιοσύνης που ενεργούνται από την βουλή για να αποπροσανατολίσουν από  τις πρωτοβουλίες που έχει και η ίδια λάβει για την διαλεύκανση υποθέσεων (επιτροπές για το χρέος,  τις γερμανικές οφειλές, για την SIEMENS) και υποστηρίζει ότι ήταν αναμενόμενο ότι θα επινοηθεί και θα κατασκευαστεί μείζον ζήτημα ότι «δεν άφησε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες της Βουλής οι άνδρες των ΜΑΤ».

Για το ζήτημα η ίδια διευκρινίζει ότι: 

1)      Η Πρόεδρος της Βουλής και η Βουλή δεν ομιλούν μέσω «κύκλων»

2)      Μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής.

3)      Η οπλοφορία οιουδήποτε προσώπου εντός του χώρου της Βουλής, πέραν των εχόντων άδεια μελών της Φρουράς, απαγορεύεται

4)      Η είσοδος προσώπων στο χώρο της Βουλής πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για την Ασφάλεια και δεν εξαιρείται της εφαρμογής των κανόνων αυτών ούτε το αστυνομικό προσωπικό

5)      Πρόσωπα που διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής χωρίς έλεγχο ταυτότητας και οπλοφορώντας προδήλως διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής. 

Αστυνομικοί οι οποίοι διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής ανά δυάδες ή και τετράδες οπλοφορώντας και χωρίς να υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτότητας γνωρίζουν ότι διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής.

Καμία αναφορά δεν είχε γίνει όμως από την ίδια μετά τον πρωτοφανή τρόπο ομάδας αντιεξουσιαστών που μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο της βουλής και έφτασαν έως το περιστύλιο!! Τότε γιατί δεν υπεβλήθηκε έλεγχος στις ταυτότητες σε κανένα; Γιατί δεν συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής; Ίσως γιατί δεν πήγε κανένας προς ανάγκη του!!!

Το μέγαρο Μαξίμου όπως μου έλεγε φίλος δικηγόρος ενεργά προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά ενοχλημένο, είναι εξοργισμένο με την στάση της προέδρου της Βουλής.

Η στάση της και η συμπεριφορά της δημιουργεί πολλά ενδοκυβερνητικά προβλήματα αφού αντί να επιτίθεται η αντιπολίτευση για τα όσα πράττει η Ζωή Κωνστατνοπούλου της επιτίθενται τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι η πρώτη φορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε κόντρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Τσίπρας παίρνει τον μέρος των άλλων και όχι της Ζωής διότι δεν μπορεί να ασχολείται η κυβέρνηση και η πολιτική ζωή γενικότερα με την Ζωή κάθε εβδομάδα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι προσωπική επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού και τον έχει προβληματίσει πολύ η συμπεριφορά της που και ίσως θα πρέπει να πάρει σοβαρά το μεγάλο αυτό πρόβλημα και να έρθει αντιμέτωπος με τις προσωπικές του επιλογές και όπου έχει κάνει λάθος να το διορθώσει για να μπορεί να ομαλοποιηθεί η εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης εκεί που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Βέβαια εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα Κωνσταντοπούλου να επιλυθεί εύκολα με την όποια πρωθυπουργική πρωτοβουλία, μόνο ο σχηματισμός μιας νέα κυβέρνησης θα μπορούσε να απομακρύνει την Ζωή Κωνσταντοπούλου από την θέση της προέδρου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου