Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο Λεουτσάκος τινάζει τη συμφωνία στον αέρα: Οι 47 σελίδες δεν είναι η πρόταση της κυβέρνησης




Όπως είπε μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη το κείμενο των 47 σελίδων είναι «συμπεράσματα που έγιναν με τους τεχνικούς της διαπραγμάτευσης. Δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης», είπε και προκάλεσε την έκρηξη του πάνελ.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «η πρόταση της κυβέρνησης είναι οι προγραμματικές της δηλώσεις» και παραδέχτηκε πως «οι 47 σελίδες απέχουν από τις προγραμματικές δεσμεύσεις και είναι και σε αντίθεση με αυτές».

Ο κ. Λεουτσάκος κατέληξε πως «δεν διεκδικούμε μια συμφωνία αλλά μια λύση που θα είναι κοντά στις κόκκινες γραμμές».

Η τοποθέτηση Λεουτσάκου αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός μόλις την Παρασκευή από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου δήλωνε πως «η πρόταση αυτή αποτέλεσε την έμπρακτη και ειλικρινή διάθεσή μας για έναν συμβιβασμό, καθώς δεν αποτύπωσε αυτές καθεαυτές τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group. Με δυο λόγια το κοινό τόπο των επί τρίμηνο σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων. Και υπό αυτή την έννοια ήταν μια σαφής απόδειξη του σεβασμού μας και στις διαδικασίες της διαπραγμάτευσης αλλά και στους συνομιλητές μας» και πρόσθεσε πως «η πρόταση αυτή αποτελεί μέχρι σήμερα, τη μόνη ρεαλιστική βάση συζήτησης για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα σέβεται τόσο την λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, όσο και τους κοινούς κανόνες που διέπουν την νομισματική ένωση.
Βασικό χαρακτηριστικό της πρότασης αυτής είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων την οποία αποδέχονται πλέον και οι θεσμοί».


Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου