Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Απόρριψη εξπρές: Οι θεσμοί μας επέστρεψαν τη νέα τρισέλιδη πρόταση – Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ




Με συνοπτικές διαδικασίες οι τρεις θεσμοί απέρριψαν μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, το πρωί της Τρίτης, τη νέα συμπληρωματική τρισέλιδη πρόταση που κατέθεσε στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση.

Και οι νέες προτάσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές δεν είναι αξιόπιστες επισημαίνουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης. Αυτό δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα στην ελληνική κυβέρνηση για το αν θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση επισήμαναν πως δεν είναι αξιόπιστη, κάνοντας λόγο για ένα «ασαφές αναμάσημα» προηγουμένων ελληνικών σχεδίων, ενώ και το γερμανικό πρακτορείο MNI τονίζει -επικαλούμενο πηγές της ΕΕ- πως είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι περιέχει μόνο μικρές αλλαγές.

Πληροφορίες από το Μέγαρο μαξίμου κάνουν λόγο για συμπληρωματική πρόταση που αλλάζει ορισμένα από τα δεδομένα της αρχικής πρότασης των 47 σελίδων η οποία παραμένει σε ισχύ.

Η πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναμενόταν ήδη από χθες τη νύχτα, φαίνεται πως κατατέθηκε. Σύμφωνα με τη Γαλλική εφημερίδα Le Point η νέα εναλλακτική πρόταση απάντηση της Αθήνας στο σχέδιο των πέντε σελίδων των δανειστών έφτασε στις Βρυξέλλες νωρίς το πρωί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου επιλέγει να στείλει το τρισέλιδο κείμενο μερικές μόνο ώρες μετά το μπαράζ πιέσεων μέσω δηλώσεων των κορυφαίων ηγετών στη σύνοδο G7 στη Γερμανία και λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, για την οποία ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε διαμηνύσει ότι δεν θα έχει κανένα νόημα να γίνει χωρίς την ελληνική πρόταση, ένα νέο πακέτο μέτρων που προτίθεται δηλαδή να λάβει η Αθήνα.

Βέβαια σε όλα αυτά πρέπει να συμπεριληφθεί και η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη για την οποία ήδη διαρρέεται ότι στο τραπέζι μπαίνει πιο γερά από ποτέ το “κούρεμα” στις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών.

«Η Ελλάδα έχει υποβάλει στους διεθνείς πιστωτές της αντιπρόταση για μεταρρυθμίσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την επανάληψη της χρηματοδότησης της χώρας», δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.



Πηγή : koolnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου