Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η έκδοση στην Ελλάδα της πρώην δικαστικού Αντωνίας Ηλία



Ανεβλήθη, λόγω έκτακτου νομικού θέματος που προέκυψε, η έκδοση, από τη Βρετανία στην Ελλάδα, της πρώην δικαστικού Αντωνίας Ηλία, η οποία καταζητείται από τις ελληνικές Αρχές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Τα τελευταία χρόνια, η πρώην δικαστικός διαμένει στο Λονδίνο.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, εγκρίθηκε η έκδοση της πρώην δικαστικού, η οποία επρόκειτο να μεταχθεί στην Ελλάδα αεροπορικώς, σήμερα το μεσημέρι. Γι' αυτόν τον λόγο είχαν μεταβεί στο Λονδίνο δύο έλληνες άστυνομικοί, προκειμένου να τη συνοδεύσουν στην Αθήνα, οι οποίοι θα επιστρέψουν τελικά μόνοι τους, με την προγραμματισμένη πτήση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, οι βρετανικές Αρχές τούς ενημέρωσαν σήμερα το πρωί για την αναβολή της διαδικασίας, χωρίς να αναφέρουν τον λόγο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναβολή της έκδοσης πιθανόν σχετίζεται σε ακυρωτική προσφυγή, που είχε κάνει η κ. Ηλία, στο βρετανικό δικαστήριο, για την απόρριψη αιτήματος για άσυλο που είχε υποβάλει.

Σημειώνεται, ότι για την ξαφνική αλλαγή μέχρι και πριν από λίγη ώρα δεν ήταν ενημερωμένη ούτε η ίδια η πρώην δικαστικός.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου