Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Στα γκισέ των τραπεζών η Ελλάδα αναστενάζει - Αυξήθηκαν οι εκροές καταθέσεων



Συνεχίστηκε και σήμερα η εκροή καταθέσεων. Η Παρασκευή αναδεικνύεται σε μέρα επίσκεψης στην τράπεζα και ανάληψης χρημάτων από πολίτες που φοβούνται ότι κάτι μπορεί να συμβεί το Σαββατοκύριακο, έλεγε στο newsit.gr τραπεζίτης με γνώση της συμπεριφοράς των καταθετών.
Το ποσά που αναλήφθηκαν ήταν μεγαλύτερα από εκείνα της προηγούμενης Τετάρτης όταν είχαν γίνει αναλήψεις κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εκτιμήσεις, γιατί μέχρι τις 3.30 μ.μ. Δεν υπήρχαν ακριβή στοιχεία, κάνουν λόγο για αναλήψεις κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ, ενδεχομένως και ελαφρώς παραπάνω.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι ύστερα από τα 2,3 δισ. ευρώ που πήραν οι τράπεζες από τον ELA δεν υπάρχει φόβος να ξεμείνουν αφού το μαξιλάρι ασφαλείας είχε διαμορφωθεί στα 3 δισ. ευρώ.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη όπου αναμένεται να συζητηθεί ακόμα και το θέμα των εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών και η πρόταση για “κούρεμά” τους που εισηγούνται οι πιο σκληροπυρηνικοί κεντρικοί τραπεζίτες.

Η τελική απόφαση, λένε εκτιμήσεις έγκυρων κύκλων, θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου