Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Νάρκη ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις



ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Μια νάρκη στο τετράμηνο πεδίο βολής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα ενεργοποίησε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποχωρώντας από το τραπέζι των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες. «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζ. Ράις, γεγονός που προκάλεσε πολλές ερμηνείες εντός και εκτός Ελλάδας.

Μια νάρκη στο γενικότερο τετράμηνο πεδίο βολής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα ενεργοποίησε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποχωρώντας με... θόρυβο από το τραπέζι των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.

Συνέβη ελάχιστα λεπτά μετά το φινάλε της δίωρης και πλέον συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησαν να βρουν κοινό τόπο για την επίτευξη έγκαιρης συμφωνίας, μιλώντας ταυτόχρονα για τα «τελεσίγραφα» της κάθε εμπλεκόμενης πλευράς και πέραν του Ατλαντικού.

Ο Τζέρι Ράις, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, «χτύπησε» λοιπόν με σκληρές εκφράσεις από την έδρα του. Ανακοινώνοντας την αποχώρηση του ΔΝΤ από το Brussels Group, που όμως τις τελευταίες μέρες είχε δώσει τη σκυτάλη της διαπραγμάτευσης στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο, ο κ. Ράις διαμήνυσε επί της ουσίας ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση για συμφωνία -γεγονός που προκάλεσε πολλαπλές ερμηνείες, εντός και εκτός Ελλάδας.



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου