Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Μετά από 14 χρόνια και τη μάχη τους με τον καρκίνο, δύο αχώριστοι φίλοι αποχαιρετιούνται (VIDEO)



Όταν o Denali μπήκε στη ζωή του Ben Moon το Νοέμβριο του 1999, o Moon ήταν 24 ετών και είχε μόλις μετακoμίσει στο Όρεγκον. Η φίλη του τον έπεισε να πάει στο καταφύγιο ζώων μαζί της, αλλά ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να επιστρέψει στο σπίτι με νέο μέλος. Καθώς περπατούσε στους διαδρόμους του κυνοκομείου, ένα κουτάβι τον κοίταξε, έβγαλε ένα μικρό γάβγισμα χαράς και τότε εκείνος κατάλαβε πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να το πάρει μαζί του στο σπίτι.

Όταν ο Moon χώρισε με τη σύντροφό του, κράτησε τον Denali, εγκατέλειψαν μαζί την πόλη και άρχισαν ένα νομαδικό τρόπο ζωής στην έρημο Bend του Όρεγκον. Ζούσαν σε ένα τροχόσπιτο και γύριζαν όλη την πολιτεία καθώς ο Μοον ξεκινούσε την καριέρα του σαν φωτογράφος τοπίου και δράσης.


Aργότερα τον επόμενο χρόνο, ο Μοοn αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία του. Τον Ιούνιο του 2004, ένας φίλος του τον προέτρεψε να επισκεφθεί έναν γιατρό. Τελικά, αυτή η συμβουλή του έσωσε τη ζωή. Ο Moon διεγνώσθη με καρκίνο του παχέος εντέρου σε τρίτο στάδιο που είχε ήδη κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες.

Ο Denali κράτησε καθ΄όλη τη διάρκεια της σκληρής θεραπείας – που περιελάμβανε χημειοθεραπείες και ραδιοθεραπείες- συντροφιά στο Moon.


Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο για θεραπεία, οι νοσοκόμες επέτρεψαν στο Denali να βρίσκεται στο δωμάτιο. Ήταν πάντα δίπλα του στο κρεβάτι, πολύ προσεκτικά και τρυφερά. Η παρουσία του σκύλου, που ήταν πρόθυμος να δώσει τα πάντα και να μην προσδοκά τίποτα σε αντάλλαγμα, λειτούργησε άκρως θεραπευτικά για την ανάρρωση του Moon.


Ο Denali είχε παρουσιαστεί πολλές φορές στη δουλειά του Moon, κερδίζοντας και δικά του εξώφυλλα στο περιοδικό. Έδωσε και ο ίδιος τη δική του μάχη με τον καρκίνο αργότερα, και ο Moon υποσχέθηκε να μην τον αφήσει να υποφέρει. Στις αρχές του 2014, ο Denali είχε καταπονηθεί αρκετά και ο Moon προσπαθούσε να τον κάνει να καταλάβει πως αν ήθελε, μπορούσε να φύγει...


Ωστόσο, όταν ξεκίνησε η παραγωγή του φιλμ που ήταν αφιερωμένο στo Denali μια εβδομάδα αργότερα, ο Moon ζήτησε από το Denali εάν θα μπορούσε να αντέξει για ένα ακόμη μήνα. Ακριβώς, ένα μήνα μετά, τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου, ο Denali παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό κρυολόγημα. Ο Moon και ο Denali έπαιξαν στην παραλία την επόμενη μέρα και το επόμενο πρωί είχε έρθει πια η ώρα να φύγει. Ήταν 14,5 χρονών.




Πηγή : lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου