Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο βομβιστής της Βοστώνης ζήτησε με αναφιλητά συγγνώμη «για τις ζωές που πήρε»



Ο βομβιστής της Βοστώνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια, από το 2013 και ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στα θύματα και τους επιζώντες. Λυπάμαι για τις ζωές που πήρα, για τα δεινά που έχω προκαλέσει, για την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκάλεσα» δήλωσε ο Τσαρνάεφ στο δικαστήριο την Τετάρτη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεχύθηκε σε αναφιλητά.

«Είμαι μουσουλμάνος. Η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ. Προσεύχομαι στον Αλλάχ να παραχωρήσει έλεος σε εκείνους που πλήττονται από συνεχείς βομβαρδισμούς», συνέχισε με χαμηλή φωνή, σταματώντας ανάμεσα στις προτάσεις. «Προσεύχομαι για την επούλωση των πληγών σας. Ζητώ από τον Αλλάχ το έλεός Του για μένα, τον αδελφό μου και την οικογένειά μου» πρόσθεσε.

Ο δράστης των επιθέσεων του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 2013 καταδικάστηκε πριν από ένα μήνα σε θάνατο, μετά από σχετική απόφαση του δικαστηρίου. Σήμερα, το δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη του σε θάνατο.

«Κάθε φορά που το όνομά σου θα αναφέρεται, θα ξυπνούν οι μνήμες του κακού που έχεις κάνει», είπε στον Τσαρνάεφ ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζορτζ Ο' Τουλ, πριν ανακοινώσει τη θανατική του καταδίκη του με θανατηφόρα ένεση. «Αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι ότι δολοφόνησες και ακρωτηρίασες αθώους και το έκανες από πρόθεση και εκ προμελέτης».

Υπενθυμίζεται πως τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένας 8χρονος και 264 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 ακρωτηριάστηκαν, όταν δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα εντός του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί κοντά στην γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης την 15η Απριλίου του 2013.

Η υπεράσπιση μάταια υποστήριξε ότι ο νεαρός Τσαρνάεφ βρισκόταν υπό την επιρροή του μεγαλύτερου αδελφού του Ταμερλάν, που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, ο οποίος πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τις επιθέσεις.



Πηγή: protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου