Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Απερρίφθη για έκτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης της Β. Σταμάτη



Απερρίφθη - έκτη φορά - η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η κυρία Σταμάτη, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ζήτησε την εξαίρεση από την έδρα των τακτικών δικαστών και της αναπληρωτού εισαγγελέως, καθώς κρίνει ότι «η δικαστική εξουσία δηλώνει αδυναμία να αποδώσει δικαιοσύνη». «Δεν θα καμφθώ, είναι δίκαιο το αίτημα μου», τόνισε η Βίκυ Σταμάτη παίρνοντας τον λόγο στο τέλος της διαδικασίας.

«Όταν θα είμαι νεκρή από αισθήσεις, κανένα νόημα δεν θα έχει πια να είμαι κοντά στο παιδί μου!» φώναξε προς το δικαστήριο και λίγο αργότερα ξέσπασε: «δυο τάφους ανοίξατε σήμερα...»

Έχοντας χάσει τον έλεγχο, η κυρία Σταμάτη ζητούσε από το δικαστήριο να επιτρέψει στον πρώην υπουργό να παρέμβει (όπως ο ίδιος επίμονα ζητούσε), ως σύζυγος της. "Έλεος πια!", εδώ δικάζομαι ως Τσοχατζοπούλου, όχι ως Σταμάτη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν πήρε τελικά τον λόγο, με αποτέλεσμα να σηκωθεί και να καταφερθεί εναντίον των δικαστών: είςτε απάνθρωποι και εκδικητικοί, λειτουργείτε ως διεκπεραιωτές εντολών.

Η Βίκυ Σταμάτη δεν δίστασε να αναφερθεί σε εκείνον ως τον πατέρα του παιδιού της και σύζυγο που «ερωτεύθηκα, λάτρεψα κι ακόμη εμπιστεύομαι. Αντιμετωπίζουμε τη δικαστική και πολιτική εξουσία που εμφανίζει αδυναμία αξιολόγησης της αλήθειας. Οι χειροπέδες είναι στα χέρια, όχι στο στόμα».

Πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, πάντως, η κυρία Σταμάτη τοποθετήθηκε, τονίζοντας : «η φυγή μου (από το Δρομοκαΐτειο) ήταν το κύκνειο άσμα μου".

Η ίδια εκτίμησε ότι έχει εκτίσει την ποινή της, 1.500 μέρες μόνον στο ψυχιατρείο και 15 μήνες στη φυλακή, χαρακτηρίζοντας την ως ποινή σιωπηλότητας και υπακοής.

Εγώ και το παιδί μου, τελούμε εν αιχμαλωσία, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ο γιος της υφίσταται βίαιη κακομεταχείριση, ενώ αναφέρθηκε και στις σημερινές συνθήκες κράτησης της: έχω να πιω καφέ τρεις μήνες, μου το απαγορεύουν. Δεν προαυλίζομαι, όταν ο παιδοκτόνος έχει ζητήσει άδεια και του επιτρέπεται.

Δεν αισθάνομαι ένοχη, πρόσθεσε. Ήθελα να ξέρω για ποιο λόγο με περιφέρουν στα δικαστήρια, γιατί βρίσκομαι ενώπιον σας. Εξαπέλυσε μάλιστα βολές εμμέσως πλην σαφώς κατά της Αρετής Τσοχατζοπούλου.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μητέρες, ελεύθερες, και να μην έλθουν να συνδράμουν μία μητέρα που έχει να δει το παιδί της τρία χρόνια.

Ηταν ψεύτης και ετερόφωτος ο Ζήγρας, κατέθεσε η πρώην σύζυγός του

Με καρφιά για τον βίο και την πολιτεία της Βίκυς Σταμάτη αλλά και πλήρη αποδόμηση της αξιοπιστίας του Νίκου Ζήγρα, επισφράγισε την κατάθεσή της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για τα εξοπλιστικά, η μάρτυς κυρία Σώνα Λεοντοπούλου, πρώην σύζυγος του Νίκου Ζήγρα.

«Αισθανόμουν ότι είχε εκπαιδευτεί για να προστατεύει τον Τσοχατζόπουλο, δεν δεχόταν κουβέντα γι΄ αυτόν, σημείωσε στην κατάθεσή της για τον Ζήγρα, η κυρία Λεοντοπούλου. Η ίδια πρόσθεσε πάντως ότι όσους γνώρισε από το περιβάλλον του πρώην συζύγου της, περίπου οκτώ πρόσωπα, είναι όλοι τους σήμερα κατηγορούμενοι. «Η μόνη που δεν κατηγορούμαι, είμαι εγώ», είπε.

Η μάρτυς χαρακτήρισε τον ίδιο "τσιγκούνη" αλλά και την περίοδο σχέσης της με τον Ζήγρα, ως την πιο μελανή της ζωής της. «Όπως οι γερμανοί κουβαλούν ως μαύρο στίγμα τον Χίτλερ, έτσι κι εγώ αυτήν την περίοδο. Όταν έγινε η δίκη, απελευθερώθηκα. Αισθανόμουν ότι έλεγαν πίσω από την πλάτη μου, πόσα έχω φάει κι΄ εγώ...».

Η ίδια τόνισε επίσης ότι εκτιμά την Αρετή Τοχατζοπουλου, ενώ είχε αρνηθεί επανειλημμένως κοινωνικές προσκλήσεις της Βίκυς Σταμάτη, καθώς της έκανε εντύπωση ο πολυτελέστατος τρόπος με τον οποίο ζούσε.

Σε ερώτηση της υπεράσπισης Ζηγρα, του κ. Στ. Γκαρίπη, η κυρία Λεοντοπούλου ανέφερε ότι το σπίτι Τςοχατζόπουλου - Σταμάτη στο Κολωνάκι το οποίο και είχε επισκεφθεί ήταν πολυτελώς επιπλωμένο.

«Όπως και το δικό σας», φώναξε στη μάρτυρα ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Αστειεύεστε;», του απάντησε.

«Το σπίτι ενοικιαζόταν επιπλωμένο από την ιδιοκτήτρια του», παρενέβη η κυρία Σταμάτη.

Η κυρία Λεοντοπούλου αποδόμησε πλήρως την αξιοπιστία του Ζήγρα, λέγοντας ότι όταν μαζί, της έλεγε πολλά ψέματα. Συναίνεσε μάλιστα στην εκτίμηση Ραγκούση ότι ο Ζήγρας ως προσωπικότητα, «ζει και βιώνει το ψέμα ως επιστήμη», αλλά και ότι ήταν «ετερόφωτος».

«Γιατί τόσο μένος από τον Ζήγρα για την κυρία Σταμάτη;», ρώτησε τη μάρτυρα ο κ. Ραγκούσης.

«Αυτό δεν το ξέρω...», του απάντησε.

Σε σύγκρουση πάντως με τον κ. Ραγκούση, λίγο αργότερα η μάρτυς πείσμωσε και άρχισε να παραθέτει περιστατικά με την κυρία Σταμάτη πρωταγωνίστρια. Ανέφερε γεύμα στην Αυστρία στη διάρκεια του οποίου η κυρία Σταμάτη διαφήμιζε τα κρυστάλλινα baccarat ποτήρια του σπιτιού της, αλλά και περιστατικό κατά το οποίο η κυρία Σταμάτη χαστούκισε φιλιπινέζα οικιακή βοηθό, αφαιρώντας της το διαβατήριο, με αποτέλεσμα να την κρύβει η κυρία Λεοντοπούλου στο σπίτι της μία εβδομάδα.

Η σύγκρουση της μάρτυρος με τον κ. Ραγκούση έφθασε στο κόκκινο, όταν ο τελευταίος της είπε «είχατε την αγελάδα, τον κ. Τσοχατζόπουλο...», υπονοώντας ότι εκείνη και ο Ζήγρας είχαν οικονομικό όφελος.

"Θα μου ζητήσετε συγγνώμη", φώναζε η κυρία Λεοντοπούλου.

Οι τόνοι ανέβηκαν για πολλοστή φορά μεταξύ Πολιτικής Αγωγής και Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει συνήγορο του Δημοσίου «ψευδομάρτυρα». Η ένταση προκλήθηκε όταν η κυρία Ουρανία Μενδρινού, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, είπε στη μάρτυρα ότι «ζούσε ζωή χαρισάμενη με τον Ζήγρα».

Ένταση μεταξύ Λεοντοπούλου – Σταμάτη

Η κατάθεση πήρε στο τέλος της χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Λεοντοπούλου και της Βίκυς Σταμάτη, με βαρείς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και βολές κάτω από τη ζώνη, επί προσωπικού.

Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις της Σταμάτη προς την κυρία Λεοντοπούλου, με βάση τις οποίες προκύπτει ότι η κυρία Σταμάτη είχε επισκεφθεί το «πολυτελές και υψηλής αισθητικής» σπίτι των Ζήγρα - Λεοντοπούλου, με ηλεκτρικά στρώματα, και ακριβούς πίνακες, και ενώ η κυρία μάρτυς είχε πει προς το δικαστήριο ότι το σπίτι δεν είχε κουρτίνες και μαχαιροπίρουνα.

Η κυρία Σταμάτη επέμεινε στο αν η μάρτυς γνώριζε, όσον αφορά το διαμέρισμα στο Κολωνάκι, ότι ήταν όρος του συμβολαίου με τη Ντόλλυ Γουλανδρή, να μην πειραχθεί τίποτε από την επίπλωσή του. Εξέφρασε μάλιστα την απορία της γιατί ήταν τόσο λαλίστατη η μάρτυς, με μένος εναντίον της.

Αποχωρώντας από το βήμα του μάρτυρα, και κοντοστεκόμενη στο εδώλιο η κυρία Λεοντοπούλου δέχθηκε τις βολές της Σταμάτη. «Λυπάμαι, είσαι μητέρα και λυπάμαι», της απευθύνθηκε η σύζυγος Τσοχατζόπουλου.

Η πρόταση έγινε θρυαλλίδα, η Βίκυ Σταμάτη επιτέθηκε φραστικά στο παιδί της κυρίας Λεοντοπούλου, ακολούθησε ένταση και χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία για να επικρατήσει ξανά ηρεμία.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου