Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΗΠΑ: 6 φοιτητές νεκροί από κατάρρευση μπαλκονιού



Άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν, ενώ ένας ακόμα κατάφερε να πηδήξει μέσα στο σπίτι την ώρα που το μπαλκόνι έπεφτε

Έξι φοιτητές έχασαν τη ζωή τους, όταν κατέρρευσε μπαλκόνι σπιτιού, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι ενηλικίωσης. Οι νεκροί είναι τρία αγόρια 21 ετών από την Ιρλανδία, δυο κορίτσια ίδιας ηλικίας από την ίδια χώρα και μια 22χρπνη από την Καλιφόρνια.

Το ατύχημα συνέβη στη φοιτητούπολη του γνωστού πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια.

Πέραν των θυμάτων, άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν, κάποια εκ των οποίων σοβαρά, όταν το μπαλκόνι, που βρισκόταν στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας έπεσε στο κενό από τα περίπου 13 μέτρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα άτομο κατάφερε να πηδήξει μέσα στο σπίτι την ώρα που το μπαλκόνι κατέρρεε.

Όπως διαπίστωσαν όσοι είδαν τις εικόνες του σημείου, το μπαλκόνι έπεσε εν μέρει στο ακριβώς από κάτω μπαλκόνι, ενώ κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του έπεσε στο πεζοδρόμιο.

Το γεγονός πως το μπαλκόνι ουσιαστικά ξεκόλλησε από το υπόλοιπο κτίριο και έπεσε στο κενό, ανάγκασε την αστυνομία να αποκλείσει όλα τα μπαλκόνια της πολυκατοικίας και να διατάξει έρευνα για να διευκρινιστεί το κατά πόσο είναι ασφαλή.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, διέκοψε συνεδρίαση που εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη, μόλις έμαθε τα νέα για το θάνατο των Ιρλανδών φοιτητών, ενώ ανέφερε πως στο μπαλκόνι βρίσκονταν 13 άτομα! «Η καρδιά μου σπαράζει για τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους» είπε.

Η αστυνομία έλαβε τηλεφώνημα για διατάραξη ησυχίας εξαιτίας ενός πάρτυ στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, μόλις μια ώρα πριν συμβεί το μοιραίο. Δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στο τηλεφώνημα και το επόμενο, τους ειδοποιούσε πως το μπαλκόνι είχε καταρρεύσει.

Το κτίριο χτίστηκε το 2006 και περιλαμβάνει μαγαζιά στο ισόγειο και διαμερίσματα στου υπόλοιπους ορόφους. Η πόλη βρίσκεται μια ανάσα από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ και οι Ιρλανδοί φοιτητές βρίσκονταν εκεί για το καλοκαίρι και όπως ανέφερε και ο σύμβουλος Φίλιπ Γκραντ, πολλοί φοιτητές λαμβάνουν προσωρινές κάρτες Βίζα, με σκοπό να περάσουν το καλοκαίρι τους εργαζόμενοι στην ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου