Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ανθρώπινες επισκέψεις Φάιμαν στον Ευαγγελισμό και το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας και στήριξη της Ελλάδας



Συμβολική επίσκεψη στον Ευαγγελισμό, το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, αλλά και τα παιδικά χωριά SOS στην Κυψέλη πραγματοποίησε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.


Σε δηλώσεις του ο κ. Φάιμαν τόνισε ότι είναι σημαντικό οι πολιτικοί να αφιερώνουν χρόνο και σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.


«Είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά εδώ και είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας», είπε συγκεκριμέα ο κ. Φάιμαν μετά την επίσκεψή του στο Κοινωνικό Ιατρείο.


Όπως ανέφερε, «είναι σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες».


«Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Στήριξη του ελληνικού ζητήματος
Στο μεταξύ ο αυστριακός καγκελάριος λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα εξέφρασε την στήριξή του στην Ελλάδα,  σημειώνοντας ότι παρά το τεταμένο κλίμα μεταξύ Αθήνας – θεσμών «αποστολή μας είναι να αποφευχθεί μια καταστροφή».


Μιλώντας στο δίκτυο ORF, ο κ. Φάιμαν επισημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, αλλά, όπως αναφέρει επίσης, «χρειάζεται να την υποστηρίξουμε για να αποτρέψουμε την έξοδό της από την Ευρωζώνη».


«Ξέρω ότι υπήρξε σειρά προτάσεων και από τους θεσμούς (των πιστωτών), τις οποίες και εγώ επίσης δεν θεωρώ λυσιτελείς», σημειώνει ο κ. Φάιμαν και προσθέτει: «Υψηλή ανεργία, 30-40% χωρίς ασφάλεια υγείας και επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση δεν μπορούν να το κατανοήσουν αυτό».


Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο η εναλλακτική λύση είναι να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.


«Η εκτόξευση προσβολών δεν ήταν ποτέ βοηθητική», συμπληρώνει και διαβεβαιώνει πως βρίσκεται «στο πλευρό του ελληνικού λαού, στον οποίο ενώ βρίσκεται σε αυτήν την δύσκολη θέση, προτείνονται κι άλλα πράγματα που είναι επιζήμια για την κοινωνία».


Ο κ. Φάιμαν εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την επίτευξη συμφωνίας, χρησιμοποιώντας την Αυστρία ως υπόδειγμα χώρας στην οποία οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν υγειονομική περίθαλψη οικονομικά βιώσιμη.


Σε ερώτηση τέλος αν η ελληνική ηγεσία μπορεί να πεισθεί, ο καγκελάριος της Αυστρίας σημειώνει ότι «κάποιος που έχει εκλεγεί πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».



Πηγή: ΑΜΠΕ, Κέρδος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου