Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Φήμες στην αγορά ότι σταματά τις συναλλαγές στην Ελλάδα η Barclays





Να σημειωθεί ότι η κίνηση της Barclays έρχεται λίγες ώρες μετά την επιστολή της Goldman Sachs private banking Ελβετίας στους πελάτες της με την οποία  αποποιείτο ευθύνη αν υπάρξουν capital controls στην Ελλάδα

Οι φήμες στο Λονδίνο οργιάζουν, ότι η Barclays από χθες το βράδυ, 17 Ιουνίου διέκοψε οποιαδήποτε συναλλαγή με την Ελλάδα, τις τράπεζες, εμπορικές συναλλαγές και οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα, καθώς φοβάται capital controls ακόμη και εντός του επόμενου Σαββατοκύριακου 20 με 21 Ιουνίου.

Επισήμως την πληροφορία δεν την επιβεβαιώνει η τράπεζα, ωστόσο πηγές από το Λονδίνο και την Ελλάδα, επιμένουν ότι η Barclays διέκοψε εσπευσμένα τις συναλλαγές με την Ελλάδα και προχωρά σε άμεση εκκαθάριση τους.

Να σημειωθεί ότι η κίνηση της Barclays έρχεται λίγες ώρες μετά την επιστολή της Goldman Sachs private banking Ελβετίας στους πελάτες της με την οποία  αποποιείτο ευθύνη αν υπάρξουν capital controls στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε πως ήδη εδώ και κάποιες ώρες, από χθες το απόγευμα, (δείτε εδώ) ακόμα ένας χρηματοπιστωτικός κολοσσός, η Goldman Sachs, προειδοποίησε με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα τους πελάτες της για το ενδεχόμενο επιβολής capital controls, ίσως και μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Goldman Sachs ειδοποιεί τους πελάτες της πως: «σας ενημερώνουμε σχετικά με την πιθανότητα επιβολής capital controls ή άλλων περιοριστικών όρων στην Ελλάδα, κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει τις εντολές πωλήσεων σε cash equities, ομόλογα ή παράγωγα τα οποία είναι εισηγμένα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. (...) Οποιαδήποτε επιβολή capital controls θα μπορούσε να καθυστερήσει ή να «αναταράξει» την τακτοποίηση πωλήσεων ελληνικών assets».

Επίσης η Goldman Sachs διευκρινίζει προς τους πελάτες της ότι σε περίπτωση επιβολής capital controls η ίδια θα έχει πρόβλημα να μεταφέρει κεφάλαια ή ακόμη και να προχωρήσει στην υλοποίηση εντολών τους.



Πηγή: newmoney.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου