Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

CNBC: Η χρεοκοπία δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα


Αν η χρεοκοπία δεν είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα, τότε ποιο είναι; Διαβάστε το άρθρο του CNBC.

Δυσκολοχώνευτες μεταρρυθμίσεις, πιέσεις στην κυβέρνηση τόσο από το εξωτερικό όσο και από εσωτερικό, ο ρόλος της κοινής γνώμης και οι προειδοποιήσεις των ειδικών.

Ισως υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από τη χρεοκοπία για την Ελλάδα

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πιστεύει ότι πιέζεται από τους διεθνείς δανειστές της, αλλά αυτό μπορεί να είναι τίποτα σε σύγκριση με την πίεση που αντιμετωπίζει από τους ψηφοφόρους της χώρας, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι δεν θα βιαστεί σε ένα δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του κοινού για τις δυσκολοχώνευτες μεταρρυθμίσεις τις οποίες μπορεί να εισάγει για να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια.

Αλλά οι αναλυτές λένε ότι κανένα από τα δύο ενδεχόμενα δεν μπορούν να αποκλειστούν την ώρα που η Αθήνα προσπαθεί απεγνωσμένα να αποτρέψει την πτώχευση.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία μόλις πριν από λίγους μήνες, είναι υπό την πίεση της κοινής γνώμης για να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές τους για να ξεκλειδώσει η δόση ενίσχυσης ύψους 7 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει τον Ιούνιο.

Αλλά οι μεταρρυθμίσεις, όπως το θέμα του συνταξιοδοτικού το οποίο απαιτούν από την Ελλάδα οι πιστωτές, είναι απαράδεκτο για τους αριστερούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τον Τσίπρα σε μια δύσκολη πορεία η οποία μπορεί να είναι κρίσιμη τις επόμενες εβδομάδες.

Η υποστήριξη για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές αρχίοπυν να καταρρέουν απότομα και ουσιαστικά αν με ρωτήσετε η Ελλάδα να βγει από το ευρώ εντός αυτού του έτους, θα σας έλεγα κατηγορηματικά όχι», απαντά ο Nicholas Spiro, στρατηγικός αναλυτής.

Αν με ρωτήσετε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρώσει τη θητεία του, θα σας έλεγα ότι είναι πολύ πιθανό ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές»

Προς το παρόν, η ελληνική πολιτική είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από ότι ένα άμεσο Grexit».


Πηγή : thetoc.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου