Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Έχει χαθεί η μπάλα : Εισβολή «Πυρήνων» στη δίκη της Χρυσής Αυγής


Σοβαρή αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία συνεχίζεται σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν παράγοντες και κρατούμενοι των «Πυρήνων» εισέβαλαν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη.

Το επεισόδιο συνέβη όταν κάποιοι από τους «Πυρήνες» που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και παρά την παρουσία αστυνομικών, εξφενδόνιζαν μπουκάλια τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες».

Χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους σταματήσουν, ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραστούν, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να καλούν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του και παράγοντες της δίκης να φωνάζουν: «ντροπή δολοφόνοι, θα μας σκοτώσουν όλους».

Το επεισόδιο επιβεβαίωσε τις αρχικές ανησυχίες που είχαν εκφραστεί από το πρωί για τη συνύπαρξη των δύο υποθέσεων στον περιορισμένο χώρο των φυλακών, ενώ οι πιέσεις που ασκούνται για μεταφορά της δίκης εντείνονται, τόσο από συνηγόρους όσο και από τους φορείς της πόλης που τονίζουν πως η αίθουσα βρίσκεται πλησίον σε σχολικές μονάδες όπου την Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές.

Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής άρχισε εκ νέου σήμερα στις 11 το πρωί, εν μέσω νέων αντιφασιστικών διαδηλώσεων.

Έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει «Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί», ενώ κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Η αστυνομία έχει λάβει και σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλών, ενώ έως τώρα δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Αυτή τη φορά εν αντιθέσει με τις άλλες δεν έχει κλείσει η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά και στα δυο ρεύματα.
Εν τω μεταξύ, δύο απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού έγιναν λίγο μετά τις 11 το πρωί σε μέσα ενημέρωσης. Το ένα έγινε στις 11:03 στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το άλλο στις 11.05 στο ειδησεογραφικό site «Zougla.gr».


Πηγή : ethnos.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου