Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Νεα προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη πήρε ο Χρ. Ξηρός


«Δεν μπορώ να διαβάσω τη δικογραφία στη ΓΑΔΑ, δεν μου επιτρέπεται να έχω στυλό και γυαλιά», φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή

Νέο «ραντεβού» με τον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Ευτ. Νικόπουλο θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστόδουλους Ξηρός, ο οποίος (και) σήμερα οδηγήθηκε στο Εφετείο της Αθήνας προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για την απόδρασή του από τον Κορυδαλλό και το σχέδιο «Γοργοπόταμος». Πλήν όμως ο «Μανώλης» της «17 Νοέμβρη» ζήτησε και έλαβε από τον  ανακριτή νέα προθεσμία, τη δεύτερη κατά σειρά, προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Χρ. Ξηρός ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας, υποστηρίζοντας πως  δεν έχει λάβει γνώση όλων των στοιχείων και των καταθέσεων που περιλαμβάνονται σε αυτή.

Ακόμη, φέρεται να ανέφερε πως δεν μπορεί να ενημερωθεί και να μελετήσει τη δικογραφία καθώς αυτή είναι σε ηλεκτρονική μορφή και στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται, δεν του επιτρέπουν να έχει υπολογιστή , τα γυαλιά του αλλά ούτε και στυλό προκειμένου να κρατήσει σημειώσεις!

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει η πλευρά του κατηγορουμένου, ο ίδιος δεν είναι σε θέση και να αντικρούσει τα όσα οι αρχές του καταλογίζουν. Πάντως, πρόθεση του Χριστόδουλου  Ξηρού, όπως έχει γίνει γνωστό από τους συνηγόρους τους είναι να περιοριστεί σε μια πολιτική δήλωση ενώπιον του ανακριτή και να μην απαντήσει σε ερωτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρ. Ξηρός κρατείται στις φυλακές Αγιάς στη Κρήτη.



Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου