Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 44,6% ΣΥΡΙΖΑ, 12,2% ΝΔ, 8,8% Ανεξάρτητοι Έλληνες



Μία νέα δημοσκόπηση, όχι από «κατευθυνόμενες» εγχώριες εταιρίες, αλλά από ανεξάρτητο φορέα, το bridgineurope.net, φέρνει μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό. Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει την πρωτοκαθεδρία, απλά αυξάνει τα ποσοστά του τόσο πολύ που θυμίζει παλαιότερες εποχές. Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία δείχνει τελείως αποδεκατισμένη, όπως και Το Ποτάμι, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να σβήνει…

Την ίδια ώρα, δεν υπάρχει πουθενά στον «χάρτη» το ΚΚΕ, ενώ αν δημιουργηθεί κάποιο άλλο κόμμα, ή γενικά τα άλλα κόμματα λαμβάνουν ποσοστό 6,3%. Οι αναποφάσιστοι είναι 15,5%.

Όπως εξηγούν οι δημοσκόποι, τα 2/3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση τα πάει καλά με τις διαπραγματεύσεις.

Οι 8/10 θεωρούν τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση ως «προκατειλημμένες» ή «μη λογικές».

Όσον αφορά την απουσία του ΚΚΕ, τρεις είναι οι λόγοι –σύμφωνα με τους δημοσκόπους- για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε καν στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων: είτε οι ψηφοφόροι τους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, είτε γιατί δεν έχει καμία πολιτική «φωνή» τους τελευταίους μήνες, είτε γιατί δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση ή έχει απογοητεύσει αυτά τα τμήματα του εκλογικού του σώματος που περιμένει μια θετική στάση στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 6,3% για νέο κόμμα, είναι ένα κόμμα που συγκεντρώνει ψηφοφόρους από την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά, αναζητώντας κάτι νέο, μακριά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν εμπιστεύονται τους ηγέτες των δύο προαναφερόμενων κομμάτων και τη χάραξη της πολιτικής…
Τέλος, η Χρυσή Αυγή δείχνει να χάνει αρκετή από τη «δύναμή» της, αλλά συγκεντρώνει ποσοστό 5,7%.

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ 44,6%
Νέα Δημοκρατία 12,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,8%
Χρυσή Αυγή 5,7%
Το Ποτάμι 4,7%
ΠΑΣΟΚ 2,2%
Κάποιο άλλο νέο κόμμα 6,3%
Αναποφάσιστοι 15,5%



Πηγή : news.makedonias.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου