Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Μητρόπουλος: Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις στις συντάξεις


Παράνομες και αντισυνταγματικές έκρινε το ΣτΕ όλες τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από το καλοκαίρι του 2012, αλλά και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Φαίνεται ότι στην κρισιμότερη φάση των διαπραγματεύσεων το ανώτατο δικαστήριο θέλησε να αναδείξει ένα ζήτημα, να διεκδικήσει ρόλο και να βάλει ασπίδα προστασίας. Με απόφασή του κρίνει παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις από το 2012 για κύριες και επικουρικές συντάξεις και αντισυνταγματικές όλες τις ρήτρες με πρώτα την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», τόνισε ο κ. Μητρόπυολος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αnt1.
Επίσης, είπε ότι επίκειται σύντομα η δημοσίευση της απόφασης, η οποία θα είναι εφαρμόσιμη με το που θα κοινοποιηθεί στον αρμόδιο υπουργό και είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης αφού το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ολομέλειά του έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση έχει οριστικό χαρακτήρα και το θέμα εξετάστηκε, μετά από την προσφυγή περίπου 100 συνταξιούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή αφορά περίπου 3 εκατ. ασφαλισμένους, ενώ σχετικά με το ετήσιο κόστος της ο κ. Μητρόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολλά, είναι απίθανα πολλά. Είναι πλέον των 2 δισ. ευρώ τον χρόνο».


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου