Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ετοιμάζει παρέμβαση η βάση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του "Συνδέσμου 74"



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Ενεργοποιείται μετά από χρόνια η βάση της Νέας Δημοκρατίας που αποτελείται όχι από απλά μέλη η στελέχη αλλά από προσωπικότητες του κομματικού μηχανισμού Γενικοί Διευθυντές και γραμματείς, όπως ο Γεώργιος Βουκελάτος,Θόδωρος Μπεχράκης, Κυριάκος Γριβέας, Κώστας Κωστούλας, Αντώνης Σγαρδέλης και άλλοι ιδρυτικά μέλη της Νέας Δημοκρατίας και επιτυχημένοι στο έργο τους.

Η τελευταία συνάντηση τους στην αίθουσα κήπου της Ρηγίλλης  βοήθησε την Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά το 2012 να γίνει κυβέρνηση αφού κατάφερε να συσπειρώσει αυτούς που δεν ήθελαν να βλέπουν ούτε σε φωτογραφία τον Σαμαρά, να ψηφίσουν υπέρ της Ν.Δ. ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες μετά τον 18% που είχε λάβει στις εκλογές.

Τώρα πολλά στελέχη τα οποία κρίνονται ως σοβαρά από τους παλιούς και σοβαρούς του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ενεργοποιούνται με προσωπικές κλήσεις για συνάντηση η οποία έχει άλλο σκοπό και αυτός είναι για να ετοιμάσουν ένα μανιφέστο προς την βάση της Ν.Δ. η οποία είναι διχασμένη και προβληματισμένη.

Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει την ανησυχία του "Συνδέσμου 74" για την κατρακύλα της Νέας Δημοκρατίας και για τον λόγο αυτό ετοιμάζει παρέμβαση.

Όλοι αυτοί που ηγούνται του Συνδέσμου 74 έχουν συμμετέχει σε άπειρες εκλογικές διαδικασίες και έχουν φέρει ποσοστά πάνω από 45% στον κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι προσκλήσεις εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία που έχει προηγηθεί έχουν αρχίσει να ταχυδρομούνται σε αυτούς που πρέπει για να συμμετάσχουν στην συνάντηση που θα γίνει στα μέσα Μαΐου σε κεντρικό θέατρο των Αθηνών εκεί θα διανεμηθεί το μανιφέστο το οποίο θα αναφέρεται στην ανάγκη επιστροφής της ΝΔ στις αξίες της, που σύμφωνα με τους εμπνευστές της εκδήλωσης, αλλοιώθηκε τα χρόνια της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά. 

Με την προσπάθεια αυτή ο "Σύνδεσμος 74"  θέλει να ξυπνήσει τον κόσμο της παράταξης και της βάσης , ώστε αυτή να  μην καταντήσει ΠΑΣΟΚ.

Tο αμέσως επόμενο διάστημα μάλιστα θα ανέβει και στο διαδίκτυο σελίδα που θα λέει τι ακριβώς επιδιώκει ο «Σύνδεσμος ‘74» και απευθύνεται όχι στα πολιτικά στελέχη , αλλά στην βάση της ΝΔ.

Στόχος είναι όπως λένε τα επιτελικά στελέχη του συνδέσμου η παράταξη να επανέλθει στις προ του 2009 αξίες της και να γυρίσει ο κόσμος που την έχει απαξιώσει ώστε να γίνει και πάλι πόλος έλξης για την κεντροδεξιά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου