Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κιμ Γιονγκ Ουν: Διαταγή για δεκαπέντε εκτελέσεις φέτος


Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, έδωσε φέτος εντολή να εκτελεστούν 15 κυβερνητικοί αξιωματούχοι επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν την εξουσία του. Μεταξύ των εκτελεσθέντων είναι και τέσσερα μέλη της ορχήστρας “Unhasu” τα οποία εκτελέστηκαν το Μάρτιο. Στην ορχήστρα αυτή ήταν κάποτε μέλος η σύζυγος του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Ρι σολ Γιου.

Ο ευτραφής ηγέτης της Βορείου Κορέας έδωσε το πράσινο φως για την εκτέλεση των ατόμων αυτών επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν την εξουσία του. Την πληροφορία μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ¨”Yonhap”, επικαλούμενο τις μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ.

Μεταξύ των ατόμων που εκτελέστηκαν είναι και ένας υφυπουργός της Β. Κορέας, ο οποίος εξέφρασε τα παράπονά του για την πολιτική που ακολουθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας πληροφορήθηκε επίσης πως ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα μεταβεί αυτό το μήνα στη Μόσχα για να παραστεί σε εορταστικές εκδηλώσεις για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίσκεψη αυτή, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα είναι το πρώτο ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στο εξωτερικό, μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2011.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο ηγέτης της Β. Κορέας βγάζει από τη… μέση τους ανεπιθύμητους. Το 2013, εκτέλεσε τον θείο του που κάποτε θεωρείτο το “υπ΄αριθμόν 2″ στους κύκλους εξουσίας της Πιονγιάνγκ με την κατηγορία της προδοσίας. Εκτός από το “αίμα του”, τον αδικοχαμένο θείο Τσανγκ Σονγκ Ταέκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να εκτελεστούν και άλλοι αξιωματούχοι.


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου