Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Οι μόνοι που ενοχλήθηκαν από τις αλήθειες Πανούση είναι ορισμένοι λίγοι του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες όμως χειροκρότησαν.



του Κώστα Βουκελάτου

Το άρθρο του Γ. Πανούση που αφορά την δημόσια ασφάλεια εκφράζει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Τα τελευταία περιστατικά ανομίας και αλλεπάλληλων καταλήψεων σε πανεπιστήμια και δημόσια κτίρια απο αντιεξουσιαστές χωρίς να επεμβαίνει η αστυνομία ενώ είχε το πράσινο φως από την εισαγγελία και την πρυτανεία, δείχνουν κάποιους μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια ομπρέλα προστασίας στους αντιεξουσιαστές αφήνοντας με την πράξη τους αυτή να γίνει η χώρα μπάχαλο.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κυβερνώσα παράταξη άρθρο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση που λέει αλήθειες και αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση φωτογραφίζοντας συγκεκριμένους υπεύθυνους Υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πρωτοσέλιδο άρθρο στα «Νέα» με τίτλο «Νοείται Αριστερά του τίποτα;» ο Γιάννης Πανούσης απευθύνει κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση τονίζοντας: «πρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι χωρίς πρόσωπο'».

Συνεχίζει λέγοντας  «όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της ιστορίας μας είναι περιττά και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση, τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με την Δημοκρατία».

Ο υπουργός καταλήγει στο άρθρο του εκφράζοντας την επιθυμία του να μάθει «πώς νοούν οι 'καθαρόαιμοι' την 'αριστερή Αστυνομία'. Να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και να ναι, ποιοι εκπροσωπούν την Δημοκρατία και την κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;».

Όπως είναι φυσικό το άρθρο αυτό ήταν άμεσο κατηγορώ στον Υπουργό εσωτερικών κ. Βούτση όπως πολύ σωστά έκανε αναφορά και ο Γιώργος Παπαδάκης ο οποίος δεν μασάει τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα, καθώς και σε άλλους υπεύθυνους υπουργούς, προέδρους και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την ανομία που επικρατεί στην χώρα.

Με το άρθρο του κ. Πανούση συμφώνησε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι κάποιες ομάδες  «θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ».

Ο Νίκος Φίλης, όμως σε άλλη γραμμή άσκησε κριτική στον κ. Πανούση, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι σχολιαστής, είναι υπουργός». «Aν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει, ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μια πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει και να καταδικάζει φαινόμενα», Ας ενημερώσει κάποιος τον κύριο Φίλη ότι ναι μεν όπως λέει σωστά ο ρόλος του Πανούση είναι να εφαρμόσει μια πολιτική προστασίας πολιτών αφού υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, αλλά εάν δεν τον αφήνουν πώς τον συμβουλεύεις κύριε Φίλη; Εάν μπορούσε δεν θα έγραφε από αγανάκτηση αυτό το άρθρο θα έκανε απλά την δουλειά του την οποία ήθελε να κάνει αλλά ήταν μπροστά του τα στελέχη φρένα και ομπρέλα προστασίας των αντιεξουσιαστών!

Το ότι βγήκε κάποιος και μίλησε όπως έκανε ο Πανούσης καρφώνοντας συγκεκριμένα στελέχη με το άρθρο του δείχνει τον σωστό δρόμο στην  κυβέρνηση που είναι να απομακρύνει τώρα που είναι νωρίς και να απομονώσει με όποιο κόστος αυτά τα στελέχη που κάνουν ζημιά στην χώρα και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει να κατέχουν κανένα είδους εξουσία γιατί την χρησιμοποιούν προς δικό τους όφελος και κατά της δημόσιας ασφάλειας.

Και κλείνω με αυτό που είπε ο Πανούσης στο άρθρο του : "όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της ιστορίας μας είναι περιττά και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση, τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με την Δημοκρατία".

.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου