Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πρόσκληση Κουτσούμπα προς διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ



Ανοιγμα προς όσους είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική και είναι διατεθειμένοι να ενταχθούν στο ΚΚΕ, έκανε χθες ο κ. Δ. Κουτσούμπας. Αναφερόμενος στο πρόσφατο, επικριτικό για την κυβέρνηση, άρθρο του κ. Ι. Μηλιού, διαπίστωσε μεν ότι υπάρχουν διαφορετικές φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε, δε, πως «το ζήτημα είναι αν αυτές έχουν συνέπεια και στο διά ταύτα πάνε μέχρι τέλους».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ιστορική εμπειρία και επισήμανε ότι συνήθως τα ενδοκομματικά «αντάρτικα» λειτουργούν περισσότερο ως φορείς ενσωμάτωσης και εγκλωβισμού «προοδευτικών φιλολαϊκών απόψεων της εργατικής λαϊκής βάσης αυτών των κομμάτων». Παράλληλα, είπε ότι στο ΚΚΕ δεν προτίθενται να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με αυτές τις δυνάμεις. «Οποιος διαφωνεί ειλικρινά», είπε (Alpha 9,89) ο κ. Κουτσούμπας, «παίρνει το καπελάκι του και φεύγει, και κάνει αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, συμμαχεί, συσπειρώνεται και παλεύει μέσα στο κίνημα, μέσα στους αγώνες του λαού, συμπαρατάσσεται εάν θέλει με το ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι μετά τις 25 Ιανουαρίου δεν υπάρχει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής αλλά μια κυβέρνηση με «αριστερό, φιλολαϊκό περιτύλιγμα». Από το ΚΚΕ χθες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ, η οποία –όπως αναφέρουν– μετατρέπεται σε «φερέφωνο της κυρίαρχης πολιτικής». Από το ΚΚΕ επιτίθενται και στον κ. Αλ. Τσίπρα για την εξαγγελία πρόσληψης 4.500 στον τομέα της Υγείας, επισημαίνοντας ότι αυτές «ήδη ήταν προγραμματισμένες και διακηρυγμένες και από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι σταγόνα στον ωκεανό».



Έντυπη Καθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου