Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ελεύθερη η 22χρονη μαθήτρια του ΟΑΕΔ στου Ρέντη που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της



Φέρεται ως θύμα bullying ενώ είχε εμπλακεί πέρυσι σε ανάλογο επεισόδιο

Ελεύθερη αφέθηκε η 22χρονη μαθήτρια, που τραυμάτισε το απόγευμα της Πέμπτης με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη. Για την υπόθεση που εκδικάστηκε στο αυτόφωρο, όπου οδηγήθηκε με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Ιουνίου, ενώ η δράστις θα παραπεμφθεί για ιατρική υποστήριξη.

Η νεαρή ομογενής από το Καζακστάν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται ότι έχε πέσει  θέμα bullying. Όπως αναφέρουν είναι από φτωχή οικογένεια και μένει σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, ενώ στη διάρκεια της κατάθεσής της στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά ήταν συνεχώς τρομαγμένη και ξέσπαγε διαρκώς σε λυγμούς.

Υποστήριξε ότι οι συμμαθήτριές της την πείραζαν διαρκώς και ήταν δέκτης άσχημων συμπεριφορών όταν επέστρεφε στο σπίτι της.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως όλη αυτή η ιστορία φαίνεται να έχει διαταράξει τον ψυχικό της κόσμο, καθώς είχε εμπλακεί και πέρυσι σε ανάλογο επεισόδιο στο συγκεκριμένο σχολείο. Μάλιστα για τον λόγο αυτό βρισκόταν σε επιτήρηση από τους καθηγητές της ενώ είχε κληθεί και κοινωνικό λειτουργός προκειμένου να προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες στη συγκεκριμένη κοπέλα.

Στη σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό βρέθηκαν δύο μαχαίρια και οι άντρες της Ασφάλειας εκτιμούν ότι τα πήρε από το σπίτι της.

Οι τρεις κοπέλες που τραυματίστηκαν στα χέρια -οι δύο αλβανικής καταγωγής 20 και 21 ετών αντίστοιχα και μία Ελληνίδα 20 ετών- στις καταθέσεις τους αρνήθηκαν ότι είχαν κάποιο πρόβλημα με τη συμμαθήτριά τους και χαρακτήρισαν ανεξήγητη τη στάση της προσθέτοντας ότι δέχθηκαν την επίθεση απρόκλητα.

«Επειδή είμαι πολύ καλοπροαίρετος άνθρωπος σήμερα θα γελάσετε για τελευταία φορά» φέρεται να είπε η 22χρονη πριν από την αιματηρή επίθεση, σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών της.

Όπως είπε στο Mega, ένας συμμαθητής της ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο συμβάν και όπως είπε κατάφερε να την αφοπλίσει, η 22χρονη αρχικά άρπαξε το μαχαίρι και τραυμάτισε τη μία κοπέλα στο χέρι. Στη συνέχεια επιτέθηκε στη δεύτερη στρέφοντας το μαχαίρι προς την καρδιά της. Η δεύτερη κοπέλα πρόλαβε και έβαλε μπροστά τα χέρια της και την τραυμάτισε εκεί. «Το τρίτο περιστατικό δεν πρόλαβα να το δω γιατί είχα βγει έξω για να βοηθήσω τη δεύτερη κοπέλα που είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά» είπε.

Αφού παρασχέθηκαν στις τρεις κοπέλες οι πρώτες βοήθειες οδηγήθηκαν μαζί με την 22χρονη στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, όπου και ανακρίθηκαν.

Είχε δημιουργηθεί και στο παρελθόν θέμα με την 22χρονη και τις συμμαθήτριες

Ο διευθυντής της σχολής του ΟΑΕΔ στου Ρέντη κ. Σπύρος Γισδάκης είπε στον ΑΝΤ1 ότι πριν από περίπου ένα χρόνο «είχε δημιουργηθεί ξανά θέμα» ανάμεσα στην 22χρονη και μία από τις συμμαθήτριες που τραυμάτισε χτες, Πέμπτη. Τότε είχε ζητηθεί η συνδρομή κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου, οι οποίες είχαν επαφές τόσο με την 22χρονη όσο και με άλλους συμμαθητές της, αλλά και με τους γονείς των παιδιών.

Ο διευθυντής της σχολής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πριν από λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί το γραφείο του η 22χρονη και είχε παραπονεθεί ότι «την πειράζουν».
«Ανέβηκα πάνω με την υποδιευθύντρια, πήρα τα παιδιά έξω και μιλήσαμε» σημείωσε ο κ. Γισδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «μη αναστρέψιμο» το κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στην 22χρονη και τις συμμαθήτριές της, ενώ γι’ αυτόν τον λόγο είχε ζητήσει και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για την 22χρονη, όπως τόνισε.

Η μητέρα της κατήγγειλε ότι εδώ και δύο χρόνια η κόρη της δεχόταν πειράγματα για την εμφάνισή της και την καταγωγή της. Η ίδια είπε ότι το πρωί της Πέμπτης που ετοίμασε την τσάντα στην κόρη της δεν υπήρχαν μέσα τα μαχαίρια.

«Την κορόιδευαν και την έβριζαν τα παιδιά στο σχολείο» υποστήριξε στον ΑΝΤ1 η μητέρα της 22χρονης, τονίζοντας ότι τελευταία δεν έβλεπε καλά την κόρη της, ενώ σημείωσε ότι φοβόταν πολύ και δεν ήθελε να πάει σχολείο.

«Τα κορίτσια που μαχαίρωσε η κόρη μου της είχαν επιτεθεί στο παρελθόν» ισχυρίστηκε η μητέρα της, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε παρέες και δεν ήθελε να βγαίνει βόλτες. «Χτύπησαν το παιδί μου ενώ ήταν εγχειρισμένο» είπε.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, η κόρη της είναι συνεσταλμένη και την πείραζαν για τα ρούχα της, για το γεγονός ότι δεν είχε ερωτικό σύντροφο κ.ά.

«Κάτι πολύ μεγάλο έγινε και αντέδρασε έτσι» είπε ο πατέρας της 22χρονης στο Mega.

Οι τρεις κοπέλες που δέχθηκαν την επίθεση αρνούνται ότι πείραζαν την κοπέλα, χαρακτήρισαν ανεξήγητη τη στάση της συμμαθήτριάς τους και είπαν ότι η επίθεση που δέχθηκαν ήταν απρόκλητη.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου