Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Στη ΓΑΔΑ η Βίκυ Σταμάτη, θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση




Σε ψυχιατρική εξέταση στη ΓΑΔΑ θα υποβληθεί η Βίκυ Σταμάτη, ενώ εκεί βρίσκονται και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου θα εξεταστεί από ψυχίατρο, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ακολούθως θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Η κ. Σταμάτη εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Χαϊδαρίου και συγκεκριμένα στην εκκλησία της Παναγίτσας, λίγα μόλις μέτρα από το Δρομοκαΐτειο, απ' όπου απέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, έλαβε ενημέρωση από κοντινό της πρόσωπο ότι επιθυμεί να παραδοθεί και εν συνεχεία ειδοποιήθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Το χρονικό της απόδρασης

Εκτιμάται ότι η κ. Σταμάτη κατάφερε να αποδράσει με βοήθεια συνεργών. Αυτό φέρεται να προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγεται για το συμβάν.

Διαπιστώθηκε, ότι το λουκέτο που βρισκόταν εξωτερικά της μπαλκονόπορτας του δωματίου της Σταμάτη είχε, περιέργως, μείνει ανασφάλιστο ή ξεκλειδώθηκε στη διάρκεια της νύχτας από άγνωστο άτομο που προσέγγισε το δωμάτιο από την εξωτερική πλευρά.

Αλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι και το ρολό ασφαλείας εξωτερικά του δωματίου της Σταμάτη παρέμενε ανεβασμένο με απόφαση του ιατρικού προσωπικού. Καλά πληροφορημένη πηγή χαρακτήρισε το καθεστώς κράτησης της Σταμάτη «ιδιότυπο». Είπε ότι παρέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Δρομοκαΐτειο, παρότι η νοσηλεία κρατουμένων εκεί προβλέπεται για έκτακτα περιστατικά και σύντομα διαστήματα. Προσέθεσε ότι η Σταμάτη δεχόταν τακτικές επισκέψεις στο δωμάτιό της, καθώς και ότι κυκλοφορούσε με σχετική άνεση τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του ψυχιατρείου.

Το βράδυ της Πέμπτη αφέρθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εκτελούσαν σε βάρδιες τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη, οι οποίοι είχαν συλληφθεί. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας αναζητήθηκε χθες από αστυνομικούς το ανήλικο παιδί της, το οποίο τελικά εντοπίστηκε σε φιλικό σπίτι των γονιών της, στο χωριό Ζέλι Φθιώτιδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση με τις μίζες εκατομμυρίων σε εξοπλιστικά προγράμματα, εισέπραξε προχθές (μία ημέρα πριν από την απόδρασή της) την 5η κατά σειρά απόρριψη του αιτήματός της για αποφυλάκιση.



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου