Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Πάνω από 4.000 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής στην Αθήνα - «Ήρθαμε για να μείνουμε»



Τα λεωφορεία με τους μεταλλωρύχους έφτασαν στη Λαμία λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση και συνεχίζουν την πορεία τους προς Αθήνα, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων

Με συνολικά 82 λεωφορεία πάνω από 4.000 μεταλλωρύχοι έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στα διόδια των Αφιδνών από τη Χαλκιδική, από όπου και ξεκίνησαν την Τετάρτη. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης όπου θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία και κατόπιν, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, όπου θα παραμείνουν ως το βράδυ.


Οι διαδηλωτές ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων.

Οι ίδιοι διαμηνύουν ότι ήρθαν στην Αθήνα για να μείνουν μέχρι να δουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μεταλλωρύχος της Χαλκιδικής είπε: «Δεν θέλουμε να μιλήσουμε με κανέναν υπουργό. Μας έχουν γεμίσει ψέματα. Να έρθει ο πρωθυπουργός να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημά μας».

Τα λεωφορεία με τους μεταλλωρύχους έφτασαν στη Λαμία λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση και συνεχίζουν την πορεία τους προς Αθήνα, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είχαν αποχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα μπλόκα τους και αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους έως σήμερα, 16 Απριλίου.

Παράλληλα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία, την ίδια ημέρα, στις 18:00.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.



Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου