Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η Εθνική ομάδα έβαλε τις βάσεις για να κερδίσει τον... χρόνο




Το γκολ και η νίκη δεν ήρθαν. Ομως η καλή εμφάνιση της Εθνικής ομάδας αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον και σ' αυτό στάθηκε ο Σέρχιο Μαρκαριάν λίγο μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με την Ουγγαρία.

«Το ποδόσφαιρο που παίξαμε δείχνει τη δουλειά που κάναμε αυτές τις μέρες. Αν είχαμε ακρίβεια στην τελική πάσα θα είχαμε πάρει τη νίκη», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, συμπληρώνοντας: «Παίξαμε καλή άμυνα, είχαμε επιθετική διάθεση, δεν δώσαμε ευκαιρίες στους αντιπάλους μας παρά μόνο στο τέλος, λόγω κούρασης. Παίξαμε πολύ καλά. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία για τους τρεις βαθμούς, όμως ακόμα έχουμε παιχνίδια μπροστά μας. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Μπορούμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε βαθμούς», εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2016.

«Και βέβαια έχουμε ελπίδες», είπε κατηγορηματικά, για να συμπληρώσει: «Αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να κερδίσουμε τους βαθμούς που θέλουμε. Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο. Αρκεί να παίζουμε όπως απόψε στο β' ημίχρονο?».

«Η πίεση παραμένει». Ο Ανδρέας Σάμαρης κρατά την ουσία του αγώνα, αφού δεν μπήκε το γκολ για την ελληνική ομάδα και δεν δίστασε να δει την πραγματικότητα: «Δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες» και είδε τον χθεσινό αγώνα ως πιλότο για τους επόμενους που θα έρθουν:

«Δεν είχαμε καμία σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», ενώ για την εικόνα του αγώνα δήλωσε: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο το διάστημα 45'-60'. Μπήκαμε δυνατά, κάναμε φάσεις, όμως για ελάχιστα εκατοστά δεν σκοράραμε. Συνεχίσαμε να πιέζουμε, κάτι στο οποίο η Εθνική δεν είναι συνηθισμένη».

Πικρή γεύση
Ο Παναγιώτης Κονέ μίλησε για πικρή γεύση από το χθεσινό παιχνίδι και για τον χαμένο εαυτό τους που βρήκαν ύστερα από οκτώ μήνες: «Βάλαμε τις βάσεις. Αν συνεχίσουμε έτσι έχουμε τον χρόνο. Σίγουρα δεν τα παρατάμε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Ενώ για την τακτική που ακολούθησε η ομάδα απάντησε: «Ημασταν διαβασμένοι πολύ καλά και ξέραμε ότι τα μπακ του αντιπάλου κλείνουν προς τα μέσα και θα είχαμε χώρους από τα άκρα όπως και παίξαμε. Φτάναμε στην περιοχή και με μια καλή σέντρα θα μπορούσαμε να τελειώσουμε μια φάση. Αν παίζαμε από το κέντρο θα μπορούσαν πιο εύκολα να κλέψουν την μπάλα και να βγουν στην αντεπίθεση».

Αισιόδοξο μήνυμα όμως έστειλε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Η Εθνική ομάδα έδειξε ότι υπάρχει και θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος».

Αλλά και για τον Γιάννη Φετφατζίδη η Εθνική δεν πρέπει να τα παρατήσει: «Είναι δύσκολο να προλάβουμε, αλλά θα κάνουμε τα πάντα. Εμείς θα αγωνιστούμε με αυτό τον τρόπο κι αν έρθει η πρόκριση καλώς να έρθει, αν όχι θα ξέρουμε ότι έχουμε αγωνιστεί».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου