Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ανακάλυψαν «σκάνδαλο» με ακίνητα της συζύγου Βαρουφάκη


Μετά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο,  στόχος της σκανδαλολογίας γίνεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Δίνοντας συνέχεια σε σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής σκανδαλοθηρικής «Daily Mail», η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» υποστηρίζει ότι το ζεύγος Βαρουφάκη νοίκιαζε σε τουρίστες τη βιλα του στην Αίγινα κι ένα νεοκλασικό στην Πλάκα, χωρίς να έχει σχετική άδεια-έγκριση από τον ΕΟΤ και χωρίς να δηλώνει στην εφορία τα εισπραττόμενα ενοίκια.

Ομως κανένα από τα δύο ακίνητα δεν ανήκει στο ζεύγος Βαρουφάκη. Συνιδιοκτήτες της βίλας στην Αίγινα είναι η Δανάη Στράτου και ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Μομφεράτος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Το νεοκλασικό διαμέρισμα κοντά  στο Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στην πεθερά του υπουργού, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα.

Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει στην εφημερίδα πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με κανένα. «Δεν αποτελούν προσωπική μου περιουσία, ούτε  της συζύγου μου πλήρως, ώστε να έχω την κυριότητα και άρα την ευθύνη για αυτά», απαντά.

Στενός συνεργάτης του υπουργού αναφέρει στην εφημερίδα ότι πράγματι η εξοχική κατοικία νοικιάστηκε πέρυσι στην Αίγινα, αλλά «το εισόδημα έχει δηλωθεί».Για τη μη έκδοση σήματος του ΕΟΤ δηλώνει ότι οι ιδιοκτήτες των δύο ακινήτων δεν ήθελαν να αλλάξει η χρήση τους και να χαρακτηρισθούν "ενοικιαζόμενα". Ο φόρος πρληρώνονταν , άρα η έλλειψη σήματος ήταν  μόνον μία τυπική παράλειψη.



Πηγή : sofokleousin.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου