Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ενόχληση Γερμανών πολιτικών για την προσέγγιση Ρωσίας - Ελλάδας


Πολύ ενοχλημένοι με την προσέγγιση Ελλάδας - Ρωσίας εμφανίζοντας με σημερινές τους δηλώσεις στον Τύπο της χώρας διάφορα στελέχη των συντηρητικών στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, κ. Βέντερ δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας "ασκεί μια πολύ επικίνδυνη πολιτική, η προσέγγιση με τη Ρωσία δυσκολεύει μια λύση με την Ευρώπη, ο Τσίπρας πρέπει να σκεφθεί καλά εάν το αυταρχικό καθεστώς της Ρωσίας είναι ο κατάλληλος σύμμαχος".

Επίσης, ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών για ευρωπαϊκά θέματα, κ. Γκίχμπαου, επισήμανε πως "αντί να παρακαλάει ο Τσίπρας για βοήθεια τους Ρώσους καλύτερα να ετοιμάσει μια λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις".

Σε διάφορα δημοσιεύματα στο Βερολίνο, υπάρχει μια δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση από την Ελλάδα της κατάθεσης της λίστας με εφημερίδα της Φρανκφούρτης να τονίζει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν είχαν πρόσβαση σε ελληνικά υπουργεία μολονότι ο κ. Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στην καγκελάριο Μέρκελ μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος των δανειστων έκανε λόγο στην εφημερίδα για μέρες νευρικότητας στην Ευρώπη. Επίσης η εφημερίδα τονίζει πως σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.


Πηγή : megatv.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου