Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

"Μεγάλο ποσό αλλά εξασφαλίζεται" λέει ο Κατρούγκαλος, για την επαναφορά απολυμένων του Δημοσίου


Την απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή όλων των απολυμένων στο Δημόσιο, επί μνημονίου, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Είναι ένα θέμα που το θεωρούμε ζήτημα δικαιοσύνης και σε ό,τι με αφορά την αποκατάσταση της αντισυνταγματικότητας. Η δαπάνη δεν θα είναι μεγάλη και ούτως ή άλλως θα συμψηφιστεί με ήδη προβλεπόμενες δαπάνες προσωπικού- προσλήψεων» είπε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό REAL FM.
Ανέφερε μάλιστα ότι «οι απολυμένοι που δεν μισθοδοτούνται πλέον από το Δημόσιο ανέρχονται στους 1.065, ενώ πάρα πολλοί παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις».

Στο ερώτημα εάν θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά, ο νέος υπουργός απάντησε: «Όχι, όλοι θα επιστρέψουν, όλοι οι απολυμένοι. Το κόστος μισθοδοσίας των περισσότερων από αυτούς, ήδη, καταβάλλεται γιατί έχουν παραμείνει στη θέση τους λόγω δικαστικών αποφάσεων ή επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται ένα τμήμα των αποδοχών τους», ενώ πρόσθεσε ότι η επιβάρυνση είναι 33 εκατ. ευρώ σημειώνοντας ότι «είναι ένα μεγάλο ποσό, αλλά εξασφαλίζεται».

Σε άλλη συνέντευξή του, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε γνωστό ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προσληφθούν και οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ.


Πηγή: reporter.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου