Γιάννης Αθανασίου
Σήμερα το πρωί ξύπνησα περιμένοντας τα στοιχεία και φωτογραφία του παιδεραστή από την Θεσσαλονίκη που βρέθηκε στην κατοχή του και μαγνητοσκοπημένο υλικό που κακοποιούσε σεξουαλικά ένα 10χρονο ανήλικο παιδί.
Αυτό το τέρας μαγνητοσκοπούσε και τις πράξεις του και είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται τέτοιο υλικό με τον ίδιο τον παιδεραστή να κακοποιεί ανήλικο.
Αντί της τιμωρίας όμως ενημερώθηκα ότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο επικίνδυνος παιδεραστής (τα ψυχολογικά προβλήματα άκουσα πώς ήταν το χαρτί για την υπό όρους ελευθερία του) και εάν δεν απατώμαι ο Ταξίαρχος Σφακιανάκης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ευχήθηκε μετά τα νέα της απελευθέρωσης του παιδεραστή από την δικαιοσύνη " Εύχομαι να μην ξαναδώ το πρόσωπο του σε παρόμοια υπόθεση".
Εγώ δεν θα πάω πλέον τίποτα απλά θα αναδημοσιεύσω το άρθρο μου το οποίο έγραψα 7/12/2015 το οποίο αναφέρονταν με τον πιο πάνω τίτλο σε αυτή την συμπεριφορά των δικαστικών αρχών και τα συμπεράσματα δικά σας.
του Γιάννη Αθανασίου
Πολλές είναι οι υποθέσεις παιδεραστίας που κατέληξαν στην δικαιοσύνη και οδηγήθηκαν στην ελευθερία.
Οι περιπτώσεις παιδεραστίας αυξάνονται, η ελληνική αστυνομία βρήκε τον τρόπο με τον Μανώλη Σφακιανάκη και την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αλλά δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στην πραγματική τιμωρία των παιδεραστών οι Ελληνική Δικαιοσύνη.
Περισσότεροι από 800 παιδόφιλοι και παιδεραστές που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν την τελευταία δεκαετία για παιδεραστία και χρήση υλικού παιδικής πορνογραφίας κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας, χρησιμοποιώντας την επιείκεια και την ανέχεια του νόμου.
Τι προβλέπει ο Νόμος και την γλυτώνουν οι παιδεραστές ;
Για τον νομοθέτη, «παιδί» θεωρείται εκείνο που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη και το αδίκημα της αποπλάνησης και οι αντίστοιχες ποινές διαμορφώνονται ως εξής:
- Αν το κακοποιημένο παιδί δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τα 12 έτη, μιλάμε για κακούργημα, το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών (και μέχρι 20 χρόνια).
- Αν το κακοποιημένο παιδί είναι μεταξύ 12 και 14, μιλάμε πάλι για κακούργημα, που τιμωρείται με κάθειρξη (από 5) έως 10 έτη και
- Αν το κακοποιημένο παιδί είναι μεταξύ 14 και 15 ετών, τότε μιλάμε για πλημμέλημα, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη. Δηλαδή με εξαγοράσιμη ποινή και αν δεν έχει ξαναδικαστεί παίρνει αναστολή.
Σε περιπτώσεις οικογενειακού περιβάλλοντος η παιδαγωγών η χειρότερα κληρικών που σχετίζονταν με το θύμα ο νόμος προβλέπει απλά αποπλάνηση ανηλίκου με ποινή φυλάκισης έως δύο έτη, δηλαδή ο γονιός η ο θείος η ο παππούς εάν ασελγήσει σε ένα παιδί επειδή είναι συγγενής είναι ελαφρυντική περίπτωση.
Κάποιοι ξεχνάνε ότι το 75% των δραστών είναι άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος και δεν έχουν μπει στον κόπο να κάνουν τον νόμο πιό αυστηρό.
Θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν την τραγική πραγματικότητα στη χώρα μας και την άμεση ανάγκη να αλλάξει ο νόμος που αθωώνει ουσιαστικά αυτούς τους «εγκληματίες».
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις έχουν συνολικά κατηγορηθεί 832 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματιστεί δικογραφία. Από αυτούς μόνο 42 προφυλακίστηκαν, ενώ αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα των φυλακών είναι μερικές δεκάδες μόλις 13 κατά πληροφορίες.
Την ώρα, λοιπόν, που κυκλοφορούν περισσότεροι από 800 παιδεραστές ελεύθεροι ανάμεσα μας ένα στα δέκα παιδιά έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά ενώ κάθε μέρα στην Ασφάλεια γίνεται τουλάχιστον μία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου ο νόμος δεν λέει να αλλάξει.
Εκείνο όμως που πραγματικά σοκάρει είναι ότι σύμφωνα με τις έρευνες, ένα από τα πέντε παιδιά που κακοποιούνται θα μιλήσει στην οικογένεια ή τις Αρχές για τη φρίκη που έζησε. Η ντροπή και οι ενοχές κρατούν τα στόματα ερμητικά κλειστά και κρατούν στο σκοτάδι τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και τα νούμερα που παρουσιάζονται όχι μόνο ενδέχεται να είναι πλασματικά, αλλά και να πολλαπλασιάζονταν αν τα παιδιά μιλούσαν.
Οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που παρουσιάζει εξαιρετικό έργο στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και ιδιαίτερα σε θέματα παιδικής πορνογραφίας, διακίνησης και αποπλάνησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου, «περιπολούν» 24 ώρες το 24ωρο την «αλάνα» και αυτό είναι σωτήριο.
Ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης και το επιτελείο του δίνουν καθημερινά μάχες τόσο πάνω από τους υπολογιστές τους για την ανακάλυψη εγκλημάτων, όσο και στις δικαστικές αίθουσες για τη στοιχειοθέτηση αυτών. Τώρα, υποστηρίζοντας ακόμη περισσότερο τον τομέα της πρόληψης και μεριμνώντας για την ασφάλεια των παιδιών στο Internet, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόσθεσε στο site www.cyberkid.gr τα παιχνίδια με σύγχρονα γραφικά και γρήγορη εξέλιξη ώστε να διατηρούν το ενδιαφέρον των παιδιών.
Μήπως και η δικαιοσύνη θα πρέπει να ενισχυθεί με αυστηρότερους αποτρεπτικούς νόμους κατά των παιδεραστών.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου