Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αντιδράσεις για το "Κούγκι" του Καμμένου




"Όταν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις το δίκαιο, είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι τέλους", δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στη φράση του "θα το κάνουμε Κούγκι" που είχε πει νωρίτερα σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Άμυνας.

 Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό αφορούσε τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup και σημείωσε ότι "είναι σημαντικό ότι ο ελληνικός λαός πάει ενωμένος πλέον σε αυτή την διαπραγμάτευση".

Και πρόσθεσε ότι είναι πιο σημαντικό ότι "ακόμη και πολίτες που δεν μας στηρίξανε στις εκλογές έχουν ενώσει τη φωνή τους, και όταν το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο, κερδίζει".

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του στο υπουργείο Άμυνας για το Κούγκι, τόνισε με έμφαση ότι "εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα προσκυνήσουμε, δεν θα αλλοιώσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Η εντολή είναι ξεκάθαρη και είναι αλλάξτε την πολιτική αυτή, δεν μπορεί να συνεχίσει η εξαθλίωση των Ελλήνων, δεν μπορούν να συνεχίσουν τα μέτρα αυτά που έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό".

Σε ερώτηση μήπως οδηγηθούμε "σε ανατίναξη, όπως στο Κούγκι", είπε ότι "μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια, ιδίως στον Πειραιά κοντά, αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια. Υπάρχει υψηλή ανεργία και αυτό θα πρέπει να το δείτε κάποια στιγμή".

"Θα το κάνουμε Κούγκι"

Με μία εξαιρετικά επιθετική δήλωση, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους εταίρους και ενώ η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Mega, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, είπε: "Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε θα το κάνουμε Κούγκι. Αν δεν υπάρχει συμφωνία είμαστε έτοιμοι για όλα. Θα το πάμε μέχρι τέλους".

Ο κ. Καμμένος, σε γεύμα του με τους συντάκτες που καλύπτουν το υπουργείο Άμυνας, είπε ότι οι δηλώσεις του είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Ο ίδιος τόνισε ότι το έγγραφο Μοσχοβισί είναι μία καλή βάση για διαπραγμάτευση, για να υποστηρίξει ότι η δανειακή σύμβαση δεν έχει σχέση με το μνημόνιο.

Αναφέρθηκε σε εναλλακτικές λύσεις οικονομικής θωράκισης της χώρας, ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα, ενώ εμμέσως έκανε λόγο και για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Εξάλλου, επισήμανε ότι θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των εξοπλιστικών προγραμμάτων για την εξακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι φάκελοι των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.


Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου