Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Νιγηρία: Τουλάχιστον 300 μαχητές της Μπόκο Χαράμ νεκροί


Tουλάχιστον 300 μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης των δυνάμεων της Νιγηρίας για την ανακατάληψη 11 πόλεων και χωριών, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

«Κατασχέθηκαν όπλα και εξοπλισμός, ενώ άλλα καταστράφηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των νιγηριανών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Κρις Ολουκολαντέ, αναφερόμενος στις πιο πρόσφατες μάχες. Ανέφερε ακόμη ότι δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ 10 ακόμα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο απολογισμός των νεκρών αμφότερων των πλευρών δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί. Οι δυνάμεις της Νιγηρίας έχουν πολλές φορές στο παρελθόν κατηγορηθεί ότι υπερβάλλουν σχετικά με τον αριθμό των απωλειών του εχθρού.

Στις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η Μπόκο Χαράμ από το 2009 έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, ενώ εκατοντάδες έχουν πέσει θύματα απαγωγής.

Οι απειλές που εξαπέλυσε η οργάνωση στάθηκαν η αιτία για να αναβληθούν κατά έξι εβδομάδες οι νιγηριανές προεδρικές εκλογές, οι οποίες επρόκειτο να διεξαχθούν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Την Τρίτη, ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, εμφανίστηκε σε βίντεο που ανάρτησε η οργάνωση στο Twitter, απειλώντας για ακόμα μία φορά ότι σκοπεύει να διαταράξει την επερχόμενη εκλογική διαδικασία.

Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου