Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Παγετός και χιόνι στην Αθήνα – Προβλήματα στους δρόμους και τη λειτουργία των σχολείων


Με ένα λεπτό στρώμα χιονιού ξύπνησαν ακόμη και νότια προάστια της Αθήνας σήμερα. Στα βόρεια προάστια η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη και επικίνδυνη λόγω του παγετού. Ένα λεπτό στρώμα χιονιού έχει καλύψει σε πολλά σημεία το δρόμο και ο πάγος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Λόγω του χιονιού είναι κλειστοί οι δρόμοι:

Πάρνηθας από τελεφερίκ
Πεντέλης από το 414
Παλιά Εθνική Αθηνών Θηβών
Κατεχάκη Φανάρια Καρέα (άνοιξαν οι δύο λωρίδες, κλειστή η δεξιά)

Λόγω του χιονιού και του πάγου έχει ήδη από χθες ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστά πολλά σχολεία σε δήμου της Αττικής
Έτσι, κλειστά σχολεία στους Δήμους Πεντέλης και Παλλήνης, αλλά και στην Παιανία και τα Γλυκά Νερά. Ανοιχτά τα σχολεία στον Ωρωπό, ενώ στις 09:00 τα σχολεία στον Δήμο Μάνδρας

Κλειστά τα σχολεία και στα Ανώγια της Κρήτης
Στις 10:00 θα ανοίξουν τα σχολεία στη Φλώρινα και στις 09:00 εκείνα στην Κηφισιά.



Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ειδικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι ο Βόλος, η Λαμία, η Ιστίαια, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Αττική,  η Θήβα, η Λιβαδειά, η Κόρινθος, η Νεμέα, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Κως.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ αλλά αργότερα θα εξασθενίσουν. Παγετό και μάλιστα ολικό θα έχουν πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 εως 7 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από -3 εως 10 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 2 εως 10 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιονόνερο και λίγα χιόνια περιμένουμε στα βουνά και τα ημιορεινά της ανατολικής Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 7 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε περισσότερη ηλιοφάνεια με λίγα φαινόμενα κυρίως στα γύρω ορεινά του νομού που όμως θα εξασθενίσουν γρήγορα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 εως 7 βαθμούς κελσίου.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου