Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Γκερέκου


Πόλεμος μεταξύ της δικομματικής κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, άρχισε χθες με αφορμή την οιονεί κίνηση της Αντζελας Γκερέκου να ενταχθεί στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας, αφήνοντας πίσω της την «πράσινη στέγη».

Σε αναμονή της τελικής απόφασης -«με... αγωνία και λαχτάρα», όπως έλεγαν σκωπτικά χθες στελέχη και των δύο παρατάξεων- οι δύο πλευρές επιχειρούσαν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους, ενώ το ΠΑΣΟΚ πέταγε φλόγες οργής. «Είναι αδιανόητο ο κ. Σαμαράς να αναλάβει το πολιτικό κόστος αυτής της ενέργειας», ήταν το μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη, τη στιγμή που, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμαζόταν για «διάβημα» προς τον κυβερνητικό του εταίρο.
Οι ίδιες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς επικοινώνησαν τηλεφωνικά και αντάλλαξαν...απόψεις για το θέμα. Οι γνωρίζοντες λένε ότι μπορεί η Νέα Δημοκρατία να επιμένει στην πρόσκληση για την κοινή κάθοδο στην Κέρκυρα προς την κ. Γκερέκου, ωστόσο δεν αποκλείεται η κίνηση να φρενάρει απότομα. Σε κάθε περίπτωση, όπως σχολίαζαν χθες στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μπορεί από μια απαράδεκτη κίνηση να ενισχυθεί η συσπείρωση του χώρου - ταυτόχρονα δε άφηναν να εννοηθεί ότι και στις λίστες του ΠΑΣΟΚ δεν εξασφαλίζεται πάση θυσία η συμμετοχή.
Στην Κέρκυρα αυτό που συζητείται εντόνως είναι ότι η αποχώρηση του Ν. Δένδια για τη Β' Αθήνας άνοιξε χώρο στην κ. Γκερέκου, στη λογική ότι με την κάθοδό της με τη ΝΔ εξασφαλίζει την επανεκλογή της στο νησί. Και αυτό γιατί οι δημοσκοπικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά εξασφαλίζουν την εκλογή ενός εκπροσώπου του...


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου