Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Μητσοτάκης: Οι ανεξάρτητοι βουλευτές να σκεφτούν τις επιπτώσεις της ψήφου τους


«Οι ανεξάρτητοι βουλευτές .από τους οποίους θα κριθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να υπακούσουν στο όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το Σύνταγμα δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές» σημείωσε. «Η εκλογή Δήμα σημαίνει επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού έργου για την Ελλάδα» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «πρέπει να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές και πιστεύω ότι και η νευρική αντίδραση των αγορών αλλά και του οικονομικού κόσμου συνδέονται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι σαφώς αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς».

«Η πιάτσα δυστυχώς διακινεί μια σειρά από σενάρια τα οποία ενίοτε απαιτούν να δίνονται απαντήσεις. Προφανώς και ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αλλαγή υποψηφίου μεταξύ δεύτερη και τρίτης εκλογής, εξάλλου δεν ξέρω και αυτό σε τι θα εξυπηρετούσε στο βαθμό που υπάρχουν βουλευτές οι οποίο δεν εξαρτούν την ψήφο τους από το πρόσωπο που προτείνεται ως υποψήφιος και λένε ξεκάθαρα ότι ‘θέλω να χρησιμοποιήσω την Προεδρική εκλογή για να ρίξω την Κυβέρνηση’.»

Ο υπουργός ανέφερε ότι «μού κάνει εντύπωση που ακούω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται θετικά για τον κ. Δήμα, όπως ο κ. Παππάς και θυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ο κ. Δήμας είναι ένα από τα 2 στελέχη της ΝΔ που το εκτιμά. ‘Άρα εκτιμούμε τον κ. Δήμα, θεωρούμε ότι είναι ένας καλό υποψήφιος, πλην όμως δεν τον ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ρίξουμε την Κυβέρνηση’».

«Άκουσα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό και αν αναζητείστε το πρόγραμμα της Κούβας και του Φιντέλ Κάστρο δεν θα λέει αυτά που μας είπε ο Τσίπρας. Το δοκίμασαν, απέτυχαν και το άλλαξαν» σημείωσε δε.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αν θέλουμε να παίζουμε στη Super league θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις και να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία που θα μας επιτρέπει να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο. Αξίζει και πρέπει να παίζει στη Super league της Ευρώπης η Ελλάδα, και πιστεύω ότι υπάρχει η σιωπηλή πλειοψηφία που αυτό θέλει και το περιμένει.»

Με αντικείμενο τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συγκαλείται το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε πολυμέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως προσπαθεί να εκβιάσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Σε κατάσταση κοινοβουλευτικού και εκλογικού συναγερμού βρίσκεται από την πλευρά της η Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα σύμφωνα με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία.

Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου