Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Παραπομπή για κακούργημα ζητάει ο Εισαγγελέας για τον Διοικητή του ΙΚΑ





Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπει ο εισαγγελέας στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Στην πρόταση του ο κύριος εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή του κ. Σπυρόπουλου για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου καθώς με τις ενέργειες του φέρεται να ζημίωσε το ΙΚΑ αφού με απόφασή του ήρθη η κατάσχεση λογαριασμών μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Βέροια παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης χρωστούσε στο Ταμείο 18 εκατομμύρια ευρώ. Ο εισαγγελέας ζητεί, επίσης, να καθίσουν στο εδώλιο για ηθική αυτουργία στις πράξεις του διοικητή του ΙΚΑ οι επιχειρηματίες Χαρίλαος, Νικόλας και Γεώργιος Αρβανιτίδης.

Ο διοικητής του ΙΚΑ,  στις έγγραφες εξηγήσεις του φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία αναφέροντας ότι ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμές οφειλές της, κυρίως για να πληρώσει το προσωπικό και στη συνέχεια να κάνει ρύθμιση.

Απώτερος στόχο, όπως φέρεται να ισχυρίζεται ο κ. Σπυρόπουλος, ήταν να μην κλείσει η εταιρεία και χαθούν 1.700 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος διοικητής του ΙΚΑ φέρεται να λέει ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ακολουθούσε αυτή την τακτική.

Τα υπόλοιπα στο ακροατήριο του κακουργιοδικείου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου