Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η απόλυτη ντροπή : Κράτος αίσχος παίζει με τον πόνο της οικογένειας του 19χρονου πεζοναύτη



Πρώτα απ΄ όλα η εφορία . Όλα τ΄ άλλα έπονται. Ακόμη και η τυπική “αποζημίωση” για μια ανθρώπινη ζωή που χάθηκε τελείως άδικα. Μια ζωή που δεν μπορεί να “κοστολογηθεί” ούτε μ΄ όλα τα πλούτη του κόσμου. Ο λόγος για τον αδικοχαμένο 19χρονο πεζοναύτη που σκοτώθηκε μαζί με δυο ακόμη πεζοναύτες όταν ένα βλήμα όλμου εξεράγη σε λάθος χρόνο.

Το ελληνικό κράτος σ΄ αυτές τις περιπτώσεις προσπαθεί -μάταια βέβαια- να κάνει πιο “εύκολη” τη ζωή των χαροκαμένων συγγενών. Με ύλη που δεν μπορεί να γιατρέψει τα τραύματα της ψυχής .Πολύ βαθύτερα και χωρίς καμία περίπτωση επούλωσης όταν πρόκεται για τον χαμό ενός παιδιού.

Στην περίπτωση του 19 χρονου πεζοναύτη, το ελληνικό κράτος “κοστολίγησε” την ζωή του με το ποσό των 113.000 ευρώ. Ασήμαντο για τους γονείς και τις τρεις αδελφές του που θα έδιναν όλα τα υπαρχοντά τους με αντάλλαγμα να μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να είχαν κοντά τους το παιδί και τον αδελφό τους. Ως …προκαταβολή το ελληνικό κράτος κατέβαλε στον λογαριασμό του αστυνομικού πατέρα 13.000 ευρώ. Του παρακράτησε τις 3000! Αδιάφορο αν πρόκειται για χρέος στο δημόσιο ,δάνειο ή οτιδήποτε άλλο. Η βλακεία είναι ανίκητη λένε αλλά στην περίπτωση του ελληνικού κράτους το ίδιο ισχύει και για την αναλγησία και αναισθησία …

Και δεν είναι μόνο αυτό που προκαλεί οργή . Όχι δεν αναφερόμαστε στους …φωστήρες της ΔΕΗ που εξαιρούν πια την οικογένεια του 19χρονου πεζοναύτη από τις ασήμαντες εκπτώσεις που έχουν οι πολύτεκνες οικογένειες. Αναφερόμαστε στην υπόσχεση που δόθηκε προφανώς επιπόλαια και σε κατάσταση πανικού από κάποιους επιτελείς της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας προς την οικογένεια του 19χρονου πεζοναύτη για επαγγελματικά αποκατάσταση στο δημόσιο και για τις τρεις αδελφές του. Ο νόμος προβλέπει αποκατάσταση ενός μέλους οικογενείας στρατιωτικού που έπεσε κατά την διάρκεια του καθήκοντος. Τώρα στο ΥΠΕΘΑ προσπαθούν να βρουν τρόπο για να μην αποδειχτούν ασυνεπείς στις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στην οικογένεια. Χωρίς κανείς ,ούτε οι γονείς ,ούτε τα τρία κορίτσια να έχουν ζητήσει το παραμικρό. Όταν χάνεις το παιδί και τον αδελφό σου δεν έχεις τίποτα να ζητήσεις.


Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου