Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΒΔΟΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ : «Κατέβα κάτω και εσύ για να μη σε κάψουμε»



Εκτός ελέγχου έχει βγει το φαινόμενο των επιθέσεων με βόμβες μολότοφ σε λεωφορεία στην Αθήνα

Το φαινόμενο έχει βγει εκτός ελέγχου το τελευταίο διάστημα. Οπως γνωστοποιεί στο «Εθνος» ο πρόεδρος των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) Γιάννης Οικονόμου, μόνο τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν επτά επιθέσεις εναντίον λεωφορείων.
Οι δύο περιπτώσεις είναι γνωστές. Σημειώθηκαν την περασμένη Τρίτη μετά την πορεία συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό. Οι δράστες σταμάτησαν διερχόμενα λεωφορεία στα Εξάρχεια, ανάγκασαν οδηγούς και επιβάτες να κατέβουν και στη συνέχεια πυρπόλησαν τα οχήματα με βόμβες μολότοφ. Ενα από αυτά κάηκε ολοσχερώς.
Τα μέχρι σήμερα άγνωστα περιστατικά σημειώθηκαν σε προάστια όπως το Περιστέρι και το Αιγάλεω, όπου κουκουλοφόροι με πέτρες και σπρέι προκάλεσαν μικρότερης έκτασης ζημιές σε διερχόμενα λεωφορεία. «Είναι δεδομένο ότι έχουμε μεγάλη ανησυχία μήπως γενικευτεί το φαινόμενο. Είναι μεγάλη και η ευθύνη για τον κόσμο που μεταφέρουμε», λέει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος.
Οι αρχές συνδέουν τις καταδρομικές επιθέσεις των κουκουλοφόρων με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.
Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε χθες το πρωί, όταν ομάδα κουκουλοφόρων, με την απειλή μολότοφ, κατέβασε οδηγό και επιβάτες από το λεωφορείο και έβαλε φωτιά στο όχημα.
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά προκλήθηκε σκηνικό τρόμου καθώς, όπως διηγήθηκε ο οδηγός σε συναδέλφους τους, οι δράστες άρχισαν να χτυπούν τα τζάμια και του ζήτησαν να κάνει δεξιά και να κατεβάσει τους επιβάτες. Εκείνος άνοιξε τις πόρτες αλλά επειδή ο ίδιος δεν κατέβηκε αμέσως του φώναξαν «κατέβα κι εσύ μη σε κάψουμε».
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6.10 το πρωί στην οδό Πατησίων. Το λεωφορείο 608 είχε μόλις σταματήσει στη στάση Πατησίων και Στουρνάρη που βρίσκεται κοντά στο Πολυτεχνείο.
Ο οδηγός είδε ξαφνικά μπροστά του, στη μέση του δρόμου, μία ομάδα περίπου 15 νεαρών που φορούσαν κουκούλες και σκούφους, να του κάνουν επιτακτικά και με έντονες χειρονομίες σήμα για να σταματήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός έκοψε ταχύτητα αλλά δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν οι κουκουλοφόροι τού έφραξαν τον δρόμο. Οταν το λεωφορείο άδειασε από τους, έντρομους, επιβάτες που πήγαιναν στις δουλειές τους, οι κουκουλοφόροι έσπασαν ένα τζάμι και πέταξαν μέσα στο όχημα βόμβες μολότοφ.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Στο λεωφορείο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές αφού δεν εξερράγησαν όλες οι βόμβες, με αποτέλεσμα η φωτιά να είναι περιορισμένη και να τη σβήσουν ο οδηγός μαζί με αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και κατά αστυνομικών που βρίσκονταν σε υπηρεσία κοντά στο Πολυτεχνείο. Προσωρινά διεκόπη και η κυκλοφορία των οχημάτων.


Μ. Λιλιοπούλου - Λ. Μπιντέλας

Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου