Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Με την ουρά στα σκέλια ο Βαξεβάνης χωρίς να έχει καταθέσει αποδείξεις - Αναμένονται ποινικές διώξεις

 


Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής Ιωάννας Μάνδρου, ο Βαξεβάνης δεν κατέθεσε ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο, στο γραφείο του κ. Ντογιάκου και οι εξελίξεις για ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα - Βαξεβάνη - Docoumento και όσους άλλους εμπλέκονται θα είναι ραγδαίες.

Το τίμιο θα ήταν όσοι εμπλέκονται στις ανυπόστατες χυδαιότητες στο Documento να υποβάλλουν μήνυση και αγωγή για την εμπλοκή τους και τον Βαξεβάνη και στην εφημερίδα, αλλά και σε κάθε άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ που κρύβεται πίσω απο το δημοσίευμα.

Τι δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου:

«To Ντοκουμέντο παρουσίασε ισχυρισμούς χωρίς τεκμηρίωση. Όσα αναφέρονται οφείλουν και θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές. Έτσι πρέπει να γίνει για να μη μείνει υποψία. Καμιά σκιά να μη μείνει στο δημόσιο στίβο. Αν αποδειχτούν θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν. Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί προς εκείνους σε όσους σπέρνουν τις πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να επανέλθω. Χρειάζεται να τοποθετηθούμε για την εργαλειοποίησή του. Η πρακτική αξιοποίησης κακόβουλων λογισμικών φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα. Γνωστοί μηχανισμοί αποδίδουν τη χρήση στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει οποιοδήποτε τεκμήριο. Επικαλούνται πηγές που δήθεν έκαναν τις παρακολουθήσεις και έπειτα αποφάσισαν να διαθέσουν τα στοιχεία σε αυτούς που κάνουν αποκαλύψεις. Η χειρότερη εκδοχή είναι όλα αυτά να είναι κατασκευασμένα. Αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε. Δεν υποκύπτουμε σε υπονοούμενα. Θα τα αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και με θεσμικότητα. Τα λογισμικά αυτά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμιά δημόσια υπηρεσία.

Η κυβέρνηση έχει ταυτόχρονα έτοιμη τη θεσμική της αντίδραση. Θα προχωρήσουμε στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους. Θα είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη. Η ιστορία και ο τρόπος που εξελίσσεται αφήνει ανοιχτά ζητήματα. Αυτοί που συγκέντρωσαν το όποιο υλικό το διακινούν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η ιστορία αυτή εργαλειοποιείται. Η στόχευση είναι σαφής. Είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που έχουν διαμορφώσει στις πρωτοφανείς συνθήκες, συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας για την Ελλάδα.

Διάφοροι δεν έχουν κρύψει ότι θα προτιμούσαν άλλη κυβέρνηση. Η διερεύνηση από τις αρχές θα ξετυλίξει το νήμα πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαντάζεται και ο πλέον αισιόδοξος. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, θα περίμενε κανείς να μην φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Υιοθέτησε τους ισχυρισμούς χωρίς να περιμένει στοιχεία και αξιολόγηση. Αυτό είναι τραγικό θεσμικό ατόπημα. Δεν έμεινε εκεί. Έχοντας προαναγγείλει το περιεχόμενο που πιθανώς γνώριζε από καιρό, ο Τσίπρας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το να υιοθετεί δημοσιεύματα και να προβαίνει σε πολιτικές κρίσεις αποδεικνύει ότι τρέφεται από συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης. Δεν διστάζει να ρίξει νερό στο μύλο όσων αμφισβητούν τη δημοκρατική λειτουργία. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν είχε ενεργό ρόλο, γίνεται βασιλικότερος του Βαξεβάνη. Δεν έχει πολιτική πρόταση και προσδοκά μια μεγάλη αναστάτωση, μήπως αλλάξει η κατάσταση. Δεν την προσδοκά μόνο, την πυροδοτεί κιόλας. Η τακτική του είναι προβλέψιμη και παρωχημένη.

Προκαλεί θόρυβο μέσω δημοσιογραφικών ομίλων. Όπως φαίνεται έχουν επιστρατευτεί κάποιοι από τους παλιούς πρωταγωνιστές, απουσιάζουν άλλοι που έχουν τρεχάματα σε ειδικά δικαστήρια. Ψάχνουν για πρόσκαιρα κομματικά κέρδη. Καλούμε την κοινωνία των υπεύθυνων και σκεπτόμενων πολιτών να αναλογιστεί τι έγινε. Να αποδοκιμάσει τις μεθοδεύσεις αυτές. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών και ανωμαλίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εθνικές τραγωδίες. Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να κάνει πράξη τις μεθοδεύσεις».



Μητσοτάκης: Η Ελλάδα του 2022 δεν μοιάζει καθόλου με την Ελλάδα του 2012 ή του 2015

 


Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εναρκτήρια εκδήλωση της συνόδου «Pharos Summit 2022».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ όλους. Υφυπουργέ κα Satterfield, Πρέσβη κ. Tsounis, Πρόεδρε κ. Goodman, κυρίες και κύριοι,

Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Και μπορώ πραγματικά να αισθανθώ τον ενθουσιασμό στην αίθουσα γι’ αυτό που έχει αρχίσει ήδη να αποτελεί μία εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και ελληνικών πανεπιστημίων.

Άλλαξα το πρόγραμμά μου, καθυστέρησα την αναχώρησή μου για τη Σύνοδο COP27, προκειμένου να είμαι μαζί σας σήμερα για να μοιραστώ μερικά απλά λόγια για το πόσο ενθουσιασμένος είμαι για αυτή τη συνεργασία και για το πόσο αφοσιωμένοι είμαστε στο να διασφαλίσουμε ότι τα πανεπιστήμιά μας ανοίγονται στον κόσμο και είναι σε θέση να συνεργαστούν με τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Είχα το προνόμιο να σπουδάσω στις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάστηκα ακούραστα τα τελευταία τριάμισι χρόνια, μαζί με την Υπουργό Κεραμέως, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα τα ελληνικά πανεπιστήμια θα εισέλθουν σε μια απολύτως νέα εποχή. Ένας κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής μας ήταν να κάνουμε τα πανεπιστήμιά μας πιο ανοιχτά στον κόσμο, να ενισχύσουμε τις διεθνείς συνεργασίες που συζητάτε σήμερα. Πολλές από αυτές έχουν ήδη συμφωνηθεί. Πολύ περισσότερες θα συνομολοηθούν τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια, διότι πιστεύω ότι υπάρχει πραγματική δυνατότητα να ενισχυθούν οι ακαδημαϊκοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών μας.

Πιστεύω ότι η Υπουργός Κεραμέως εξήγησε πολύ εύγλωττα τους λόγους για τους οποίους αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αναπτυχθούν τέτοιου είδους συνεργασίες. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η Ελλάδα των τελευταίων τριάμισι ετών έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό. Πολλοί από εσάς έχετε συνδέσει την Ελλάδα με μία χώρα που βρισκόταν διαρκώς σε κρίση. Και ήταν δικαιολογημένο που κάνατε κάτι τέτοιο, καθώς η χώρα μας πραγματικά αντιμετώπισε δυσκολίες την τελευταία δεκαετία.

Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η Ελλάδα του 2022 δεν μοιάζει καθόλου με την Ελλάδα του 2012 ή του 2015.

Είναι μια χώρα (που βρίσκεται) στο σωστό δρόμο, μια χώρα που εξελίσσεται, με μία αναπτυσσόμενη οικονομία, μία δυναμική κοινωνία και ταλαντούχους ανθρώπους που επιδιώκουν συνεχώς το κάτι καλύτερο. Προσπαθούμε να προσφέρουμε στους μαθητές και φοιτητές μας, στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης, την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε δημόσιο δωρεάν σύστημα παιδείας. Προκειμένου να το κάνουμε αυτό, φροντίσαμε δια νόμου τα πανεπιστήμια να έχουν πραγματικά την ελευθερία που πάντα αποζητούσαν, ώστε να οικοδομήσουν ακριβώς τις συνεργασίες που συζητάτε αυτήν τη στιγμή. Και θεωρώ ότι μάλλον δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Ελλάδα για αμερικανικά πανεπιστήμια που επιθυμούν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους σε άλλα μέρη του κόσμου.

Όχι μόνο λόγω του υπέροχου καιρού, της ποιότητας ζωής -είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς θα θέλατε να περάσετε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, όπως θα ήθελαν και οι φοιτητές, το διδακτικό ή το ερευνητικό προσωπικό σας. Όχι μόνο λόγω της κλασικής κληρονομιάς της χώρας μας. Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα μέρος για να έρθετε και να μελετήσετε αρχαιολογία, κλασικές σπουδές, ιστορία. Είναι επίσης ένα εργαστήριο διαρκούς αλλαγής. Είναι μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη γεωπολιτική θέση, μια χώρα όπου, εκτός από κλασικές σπουδές, μπορείς να εστιάσεις την έρευνά σου σε θέματα όπως η μετανάστευση, τα θέματα ασφαλείας, το κλίμα.

Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μία περιοχή όπου εκτυλίσσεται έντονα η κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα είναι όμως μία χώρα η κυβέρνηση της οποίας είναι αφοσιωμένη στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων δημόσιας πολιτικής. Και αυτές οι λύσεις πολύ συχνά πηγάζουν από το ακαδημαϊκό έργο που θα παράγετε εσείς. Επομένως, στην Ελλάδα δεν θα βρείτε μόνο μια πολύ φιλική χώρα, αλλά και μια κυβέρνηση που θα είναι πρόθυμη να αναπτύξει περαιτέρω ιδέες που θα προκύψουν από αυτές τις ακαδημαϊκές συνεργασίες. Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι πολλές από αυτές τις συνεργασίες έχουν ήδη ανακοινωθεί. Με μεγάλη χαρά ενημερώθηκα χθες πως το Columbia ανακοίνωσε τη συγκρότηση ενός Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, που θα εστιάζει σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή.

Και είμαι βέβαιος πως πολλά καλά θα προκύψουν από αυτό τη συνεργασία. Από την πλευρά μας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην προαγωγή τέτοιων συμπράξεων, ανάμεσα σε δυο χώρες με πολύ στενούς ιστορικούς δεσμούς.

Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις από το προνόμιο που είχα να απευθυνθώ σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου τον περασμένο Μάιο. Ήταν μία ευκαιρία για εμένα να γιορτάσουμε το κοινό μονοπάτι των δύο δημοκρατιών μας που ακμάζουν, που στάθηκαν η μία στο πλευρό της άλλης σε πολύ δύσκολες στιγμές τους τελευταίους δύο αιώνες. Και πιστεύω πως η συνεργασία που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αγαπητέ Πρέσβη, Αγαπητέ Γιώργο, προς την περαιτέρω περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες μας.

Εύχομαι σε όλους μία πολύ παραγωγική εβδομάδα. Σας ζητώ να εξερευνήσετε το εύρος ταλέντου και δημιουργικότητας που υπάρχει στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. Όσοι ταξιδέψετε εκτός Αθήνας, θα συνειδητοποιήσετε πως υπάρχουν πολλά δυναμικά πανεπιστήμια, όχι μόνο στην πρωτεύουσα ή στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σας προτρέπω να αναπτύξετε σχέσεις με την ηγεσία των πανεπιστημίων μας, με τους καθηγητές μας, με τους φοιτητές μας. Τότε θα συνειδητοποιήσετε πως, στο τέλος της μέρας, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας μας δεν είναι η γεωγραφική της θέση, ο καιρός της, ή το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό προορισμό για τουρισμό ή για άμεσες ξένες επενδύσεις. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας είναι οι άνθρωποί της, ιδίως η νεότερη γενιά, οι δημιουργικοί φοιτητές που αγωνίζονται για το καλύτερο, που αξίζουν το καλύτερο.

Στηρίζουμε το δημόσιο εκπαιδευτικό μας σύστημα με τα χρήματα των φορολογούμενων και έχουμε την υποχρέωση να προσφέρουμε στους φοιτητές μας την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Και για να είμαστε σε θέση να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους.

Σας ευχαριστώ πολύ που βρίσκεστε εδώ. Σας εύχομαι μια καρποφόρα και παραγωγική μέρα.



Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Βαξεβάνης με τον δικηγόρο μετά την κλήση σε απολογία


Για την χυδαιότητα της εφημερίδας του, για τις ανυπόστατες καταγγελίες κατά του πρωθυπουργού, και για το εάν έχει στοιχεία απολογείται ενώπιον του κ. Ντογιάκου ο Κώστας Βαξεβάνης.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε το χθεσινό χυδαίο δημοσίευμα της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο υπουργοί της κυβέρνησης, συγγενικά τους πρόσωπα, πρώην υπουργοί, επιχειρηματίες δημοσιογράφοι και άλλα πρόσωπα του δημόσιου βίου φέρονται να έχουν υποστεί παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών τους.

Ο Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, έδωσε άμεσα παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ντογιάκου ο δημοσιογράφος έπρεπε να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει και τα οποία μπορούν να συνδράμουν στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά ο Βαξεβάνης δεν ήθελε να πάει στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, οπότε πήγε στον κ. Ντογιάκο.

Παράλληλα, ο κ. Ντογιάκος ζητά να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα πρόσωπα που θα προτείνει η θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελλομένων.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο και η διενέργεια της έρευνας θα γίνεις από την εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία προχωρά άμεσα στην κλήση του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.



Κάποιοι θέλουν ένα υποχείριο βλάκα πρωθυπουργό και προσπαθούν να σπιλώνουν Μητσοτάκη

 



Δεν είναι τυχαία τα στημένα "ρεπορτάζ" για δήθεν νεκρούς στον Έβρο, δεν είναι τυχαία τα στημένα "ρεπορτάζ" για τις υποκλοπές που έβγαλαν ένοχο τελικά τα ίδια του τα στελέχη τον Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του Τούρκου Ερντογάν να μην ψηφίσουν οι Έλληνες Μητσοτάκη, δεν είναι τυχαία καμία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα, των Τούρκων με την βοήθεια τα ρούβλια του δικτάτορα Πούτιν για να πλήξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εάν δεν υπάρξει παραδειγματική, τιμωρία έτσι και δεν προσκομιστούν στοιχεία και δεν επιβεβαιωθούν από τα δήθεν θύματα, για το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που κάνει λόγο για παρακολουθήσεις μέσω του λογισμικού 33 πολιτικών προσώπων, συζύγων αυτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, θα συνεχίσει το ανεξέλεγκτο, φαιδρό και χυδαίο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κακό στην χώρα.

Η παρέμβαση Ντογιάκου θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, θα ανακαλύψεις τους ενόχους, αλλά αυτή την φορά θα πρέπει να υπάρξει και τιμωρία.

Ο κ. Ντογιάκος ο οποίος έδωσε ήδη παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Ο Βαξεβάνης θα κληθεί άμεσα προς εξέταση και θα του ζητηθεί να προσκομίσει τα στοιχεία που διαθέτει, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν και άλλα πρόσωπα τα οποία δήθεν εμπλέκονται για να πιστοποιήσουν τις καταγγελίες. 

Ο Βαξεβάνης νομίζοντας ότι μπορεί να λέει και να γράφει ότι θέλει, είχε ζητήσει πρώτος και καλά ραντεβού με τον κ. Ντογιάκο, για να τον ενημερώσει για τα στοιχεία που διαθέτει. Την Κυριακή όμως και μετά την παραγγελία της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, ο Βαξεβάνης άλλαξε τροπάριο κοινός έφτασε το σκ@τ@ στην κάλτσα και λέει πώς γίνεται λόγος για "ευθυγράμμιση" του κ. Ντογιάκου με το κυβερνητικό κέλευσμα. 

Κυβερνητικά στελέχη, λένε πώς, εφόσον δεν προκύπτει τεκμηρίωση του καταλόγου παρακολουθήσεων που δημοσιεύθηκε με στοιχεία, ο στόχος είναι να πληγεί η ενότητα της ΝΔ και η ευστάθεια της κυβέρνησης. "Επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει  πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο", εννοώντας φυσικά τον επικίνδυνο και ακατάλληλο Αλέξη Τσίπρα που θα λειτουργήσει φυσικά σε βάρος της Ελλάδας. 

Όλη η Ελλάδα περιμένει το βράδυ τον Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις, να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τους φαιδρούς, να ζητήσει την ποινική τους τιμωρία, και να αμιφσβητήσει ευθέως και την τεκμηρίωση του δημοσίευματος. 

Ο Βαξεβάνης πλήρως ελεγχόμενος από την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα είναι όπως λέει και η κυβέρνηση  "ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό)". 

Αναμένονται εξελίξεις, και νέος εξευτελισμός του Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή γνώμη.



Εργαλειοποιεί την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως κάποιος τους πάρει στα σοβαρά



Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ λέει, λάσπη, ψέμα, απάτη, στημένες κατηγορίες και ότι καίει την κοινωνία για να κερδίσουμε όσους περισσότερους αφελής μπορούμε.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κρατώντας πανό -σε κάλεσμα που απήυθυνε η νεολαία του κόμματος, που μόνο νεολαία δεν υπήρχε στην συγκέντρωση προκειμένου να διαδηλώσουν για το κύμα ακρίβειας.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν και το επαναστατικό, προσπαθώντας φυσικά να καπελώσουν τα συνδικάτα και να κάνουν δικιά τους την απεργία 9 Νοεμβρίου : «Αντίσταση-Αλληλεγγύη- Αλλαγή. Απεργούμε για το δικαίωμα να ζούμε». 



Μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το υπουργείο βρέθηκαν και τα πρώτα νούμερα του θιάσου,  η βουλευτής στην περιφέρεια Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου.



Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

 



Συνέντευξη στο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου θα παραχωρήσει αύριο, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα παρέμβει στα όσα εκτυλίσσονται από το Σάββατο με το φαιδρό στημένο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για δήθεν παρακολουθήσεις υπουργών, συγγενικών τους προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Από την πρώτη στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  χαρακτήρισε το δημοσίευμα φαιδρό και το απέδωσε σε προσπάθεια συκοφάντησης του πρωθυπουργού και αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, καθώς δεν παρουσιάζει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μιλήσει ο ίδιος για την υπόθεση και να μην αφήσει καμία σκιά, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, καθώς πιστεύει ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια από κέντρα που επιθυμούν να πλήξουν ευθέως την κυβέρνηση και τον ίδιο, θέτοντας σε κίνδυνο την πορεία της χώρας. 

Το φαιδρό σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες με την χυδαία αμφισβήτηση από τον Αλέξη Τσίπρα του αδιάβλητου των εκλογών, υπό το πρίσμα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και του predator, και φωνάζει αυτός που είναι αποδεδειγμένα χωρίς στημένα άρθρα άρχοντας των παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το Μαξίμου και σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων του των στελεχών.



Πυρηνικές απειλές από τον δικτάτορα Πούτιν στη συνομιλία με Μακρόν

 



Την απειλή των πυρηνικών χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ που παρουσίασαν τα όσα συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Μετά την αναβάθμιση του ρόλου του πολεμοχαρή Τσετσένου ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ, που καλεί τον Πούτιν να ρίξει πυρηνικά, ο Ρώσος πρόεδρος εξαπέλυσε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, παρά τις παροτρύνσεις από μεριάς Δύσης προς την Ουκρανία, να προβεί σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.

Σε συνομιλία που είχε χθες Κυριακή με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε μήνυμα προς τη Δύση, αναφερόμενος στις πυρηνικές επιθέσεις στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε την άποψη ότι οι βομβαρδισμοί -που προκάλεσαν την παράδοση της Ιαπωνίας και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- απέδειξαν ότι «δεν χρειάζεται να επιτεθείς στις μεγάλες πόλεις για να νικήσεις».

Όπως αναφέρει η Mail on Sunday, μια γαλλική κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι το τηλεφώνημα του Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο τον άφησε «σαφώς ανήσυχο». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «ακουγόταν σαν μια πολύ βαριά νύξη ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν τακτικό πυρηνικό όπλο στην ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας το Κίεβο άθικτο. Αυτή φάνηκε να είναι η ουσία των παρατηρήσεών του».

«Οι δύο πρόεδροι έχουν αναμφίβολα συζητήσει τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα», τόνισε η ίδια πηγή στην εφημερίδα.

Οι ΗΠΑ πυροδότησαν δύο ατομικές βόμβες πάνω από τις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι. Η Ιαπωνία παραδόθηκε στους συμμάχους στις 15 Αυγούστου.

Μεγαλώνουν συνεχώς οι ανησυχίες ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί όλο και περισσότερες απώλειες.

Θορυβημένος με Πούτιν ο Γάλλος πρόεδρος

«Ο Μακρόν ήταν σαφώς θορυβημένος. Ακούστηκε σαν μια πολύ βαριά νύξη ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας το Κίεβο άθικτο. Αυτή φάνηκε να είναι η ουσία των παρατηρήσεών του», δήλωσε πηγή της γαλλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται η dailymail, «οι δύο πρόεδροι συζήτησαν αναμφίβολα τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα».

Αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να γίνει «πυρηνικός» μετά την επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στην γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, κάτι που ο Ρώσος πρόεδρος είχε πει ότι θα «ξεπερνούσε την κόκκινη γραμμή» και θα προκαλούσε την «ημέρα της κρίσης».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας του ότι υπήρχε «πολύ υψηλός» κίνδυνος η Ρωσία να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα.

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι αν οι δυτικές δυνάμεις θέσουν σε κίνδυνο την «ακεραιότητα» του ρωσικού εδάφους τότε «θα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι μπλόφα».



iefimerida.gr



Μαζί με τον Τσίπρα, ο "χρήσιμος ηλίθιος" κατά τον ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ανδρουλάκης, διαβάζει Documento

 



Τελικά είχε δίκιο ο Θανάσης Καρτερός του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζε τον Ανδρουλάκη "χρήσιμο ηλίθιο"!!

Το σχέδιο της πόλωσης και της πολιτικής εκτροπής για να επιβιώσει ο τελειωμένος πολιτικά Αλέξης Τσίπρας, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κάνει δηλώσεις σωσίβιο για τον Τσίπρα, ακουμπώντας σε ένα φαιδρό και χυδαίο δημοσίευμα του Documento που γράφτηκε χωρίς στοιχεία, χωρίς ηθική, με σχέδιο απο την Κουμουνδούρου και μοναδικό σκόπό να σπιλώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να διαλευκάνει την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα κάλεσε τη Δικαιοσύνη αυτός που κρύβεται και δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό στο γιατί τον παρακολουθούσαν Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ κατηγόρησε μάλιστα ο φαιδρός τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οδηγεί τη διαφάνεια στο απόσπασμα. 

Στη δήλωσή του, ο ένοχος για τον ελληνικό λαό πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του απορρήτου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ενα ακόμη δημοσίευμα που επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”, έστω κι αν η πραγματική λίστα των παρακολουθήσεων από διάφορους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Documento”.

Με λίγα λόγια χωρίς ίχνος σοβαρότητας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ που ευτυχώς έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός, και αυτή του η επιλογή θα τον τελειώσει και αυτόν πολιτικά πολύ σύντομα.



Συνελήφθη ο αλλοδαπός που προσπαθούσε να βιάσει γυναίκες στον Πειραιά

 


Στη σύλληψη ενός επικίνδυνου αλλοδαπού που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες προχώρησε η ελληνική αστυνομία. 

Ο αλλοδαπός συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής και φέρεται να έχει πραγματοποιήσει 6 με 7 επιθέσεις σε βάρος γυναικών στην περιοχή του Πειραιά.

Η τελευταία επίθεση μάλιστα έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στην πλατεία 25ης Μαρτίου στη Νίκαια. Συγκεκριμένα, στις 2.30 ώρα τη νύχτα μία κοπέλα επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση και λίγο πριν μπει στο σπίτι της, ο άνδρας της επιτέθηκε και προσπάθησε να τη βιάσει.

Όταν η κοπέλα αντιστάθηκε ο άνδρας ξεκίνησε να την χτυπάει βάναυσα με γροθιές στο πρόσωπο. Εκείνη τη στιγμή, κάποιος ένοικος από τις γύρω πολυκατοικίες άκουσε τις φωνές της κοπέλας και αμέσως ενημέρωσε την άμεση δράση ότι κακοποιείται μία γυναίκα.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ έσπευσε στο σημείο με περιπολικό, λόγω της κακοκαιρίας. Εντόπισαν τον άνδρα περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο της επίθεσης, καθώς οι περιγραφές της κοπέλας ταίριαζαν στην περιγραφή. Ήταν κοντοκουρεμένος, φορούσε μπεζ παντελόνι και μαύρο μπουφάν. Οι Αρχές τον ακινητοποίησαν και διαπίστωσαν ότι στο πρόσωπό του είχε αμυχές και νυχιές που του είχε κάνει η κοπέλα.

Χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε η αστυνομία ήταν ότι είχε τη στιγμή της σύλληψης, το φερμουάρ του παντελονιού του ανοιχτό. Λίγο αργότερα, οι αρχές τον μετέφεραν στο Τμήμα, τον φωτογράφισαν και έπειτα πήγαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλευόταν η κοπέλα καθώς αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στο μάτι από τις γροθιές.

Η κοπέλα αναγνώρισε από τις φωτογραφίες τον δράστη χωρίς καμία αμφιβολία και μάλιστα ξέσπασε σε λυγμούς. Ο 28χρονος αλλοδαπός φέρεται να έχει πραγματοποιήσει και άλλες 6 σεξουαλικές επιθέσεις στην περιοχή του Πειραιά. Οι δύο εξ αυτών φέρεται να έγιναν στα Ταμπούρια, μία άλλη επίθεση έξω από ένα μίνι μάρκετ. 

Ο 28χρονος επικίνδυνος αλλοδαπός, φαίνεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε μία 15χρονη κοπέλα στην πλατεία Θεμιστοκλή. Ο δράστης έβγαλε κάποια από τα ρούχα της ανήλικης και στη συνέχεια η κοπέλα έβαλε τις φωνές, τις οποίες άκουσαν υπάλληλοι ενός φούρνου. Οι πολίτες τον κυνήγησαν χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον πιάσουν. Ήδη έχουν κληθεί πολλές γυναίκες στον Πειραιά για να τον αναγνωρίσουν και στη συνέχεια η αστυνομία θα βγάλει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του.



Τσούνης: Ο Ελληνικός στρατός είναι ικανός να προστατεύσει την πατρίδα

 


Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Αμερικανός πρέσβης μίλησε για τις ελληνικές του ρίζες και για τη συγκινητική ιστορία της οικογένειάς του, τα πρώτα δύσκολα χρόνια στην Αμερική, τις σπουδές, τις επιχειρήσεις και την καταξίωση. Μίλησε για τη σχέση του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και την ανάμιξη του στην πολιτική και αναφέρθηκε εκτενώς για την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στις ανησυχίες του για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

«Η πρωτεύουσα αρχή είναι ότι πρέπει η Ελλάδα και η Τουρκία να συζητήσουν και να επιλύσουν τις διαφορές τους διπλωματικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Διακυβεύονται πολλά. Και οι δύο είστε πολύ σεβαστοί σύμμαχοι και πολύ σημαντικά μέλη του ΝΑΤΟ. Όμως, αυτά τα θέματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και σημαντικά.

Καταλαβαίνω τη ρητορική. Κανείς δεν θεωρεί ότι είναι εποικοδομητική. Το μοναδικό που θα φέρει αποτέλεσμα είναι να συζητήσετε και να επιλύσετε τις διαφορές διπλωματικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Διαβιβάζουμε σταθερά σε Ελλάδα και Τουρκία να κάνουν αυτό ακριβώς, επειδή ξέρω ότι και η Ελλάδα και η Τουρκία επιδιώκουν ειρήνη.

Υπάρχουν μεν διαφορές σε πάρα πολλές σχέσεις. Όμως η ειρήνη είναι η πρωτεύουσα αρχή στην προκειμένη περίπτωση και μπορεί να επιτευχθεί μόνο διπλωματικά

Ήμασταν εξαιρετικά συνεπείς. Πιστεύουμε ότι η όξυνση της ρητορικής δεν είναι εποικοδομητική ούτε παραγωγική. Πιστεύουμε σθεναρά ότι και οι δύο νατοϊκοί σύμμαχοί μας, πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους με τη διπλωματία. Αυτή είναι η πρέπουσα οδός και θα εξακολουθεί να είναι η πρέπουσα οδός.

Εδώ στην Αθήνα μέλημα μου είναι διασφαλίσω τη σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και παραγωγική», τόνισε ο κ. Τσούνης

Στην ερώτηση για το αν η Ελλάδα βρεθεί απέναντι σε μια απρόκλητη επίθεση, θα είναι μόνη της, ο Γιώργος Τσούνης απάντησε: «Ο Ελληνικός στρατός είναι ικανός να προστατεύσει την πατρίδα. Όμως, ως πρέσβης των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ θα εργαστούν ακούραστα για την ειρήνη.

Θα εξακολουθήσουμε να παροτρύνουμε και τους δυο νατοϊκούς μας συμμάχους να επιλέξουν διπλωματικές οδούς για να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Αυτές οι διαφορές δεν είναι μοναδικές και μπορούν να επιλυθούν. Ελπίζω στο άμεσο μέλλον, οι υπάρχουσες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να διευθετηθούν δια της διπλωματικής οδού».

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει κάνει ένα εξαιρετικό έργο για να ενώσει την Ευρώπη… να αντισταθεί σε αυτό που κάνει η Ρωσία και ταυτόχρονα να περιορίσει το πρόβλημα. Αυτό χρειάστηκε μεγάλη επιδεξιότητα. Χρειάστηκε μεγάλη διπλωματική επιδεξιότητα για να το πετύχει. Είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε πιθανό παγκόσμιο πόλεμο. Μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί. Ο Πρόεδρος έχει λάβει παγκόσμιο έπαινο γι’ αυτές τις προσπάθειες

Θα ήθελα να επισημάνω πως αν ο κύριος Πούτιν επεδίωκε να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ, κατάφερε το αντίθετο. Αν ήθελε λιγότερα νατοϊκά στρατεύματα στα σύνορά του, έχει περισσότερα. Αν ήθελε να αποδυναμώσει τις διατλαντικές σχέσεις, κατάφερε το αντίθετο.

Αν πίστευε ότι θα εισέβαλε στην Ουκρανία και θα την καταλάμβανε σε πέντε μέρες έκανε λάθος. Η Ουκρανία θα επικρατήσει. Δεν έχει υπάρξει ποτέ παράδειγμα στην ιστορία όπου το αληθινό και το δίκαιο ηττήθηκε από το κακό.

Οι Ουκρανοί θα επιστρέψουν σε μια ενωμένη Ουκρανία, που θα κυβερνάται από Ουκρανούς. Κι αυτό στην Ιστορία θα καταγραφεί ως ένα τεράστιο ατόπημα του Πούτιν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσούνης.